Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Kellemes padlófűtés fűtőszőnyeggel

2017. augusztus 07. -

Az elektromos konvektor előnyeit-hátrányait már kitárgyaltuk, ezért most a padlófűtési megoldásokról lesz szó. Magyarországon számos fűtési lehetőség közül válogathatunk. Felmelegíthetjük a levegőt a gázzal működő fűtőtestekkel, például radiátorral, konvektorral is, főleg vidéki településeken szívesen fűtenek akár fával is, ami az ideális hőmérséklet mellett nagyon kellemes hangulatot is teremthet egy kandallóval vagy cserépkályhával. Ezek mellett a jól ismert fűtési lehetőségek mellett egyre többen választanak valamilyen elektromos megoldást, például az infrapanelt, vagy a fűtőszőnyegekkel működő padlófűtő rendszert is.

padlofutes.jpg

Miért válaszd a fűtő szőnyeget?

A fűtő szőnyeg, ahogy már korábban említettem, a padlóba építve bocsájtja ki a hőt, ezért kellemesen ellazítja a lábat is, amikor rajta sétálgattok. Ezen kívül észrevétlenül használhatod, ezért úgy rendezheted be a szobádat, ahogyan akarod, hiszen egyáltalán nem foglal el helyet.

Mire figyelj, ha fűtőszőnyeget keresel?

A fűtőszőnyeg vásárlása előtt két nagyon fontos szempontot vegyél figyelembe. Először is gondold végig, hogy a lakásod melyik helyiségeibe szeretnél elektromos padlófűtést kiépíteni. A fürdőszobába és a konyhába nem használhatóak ugyan azok a fűtőszőnyegek, amelyek a lakás többi szobájába. Ha ezt már tudod, akkor döntsd el azt is, hogy milyen burkoló anyagot szeretnél a lakásodba használni. Az egyes burkoló lapok alá ugyanis eltérő típusú fűtő szőnyeget lehet letenni. Ezek a termékek kiválóan működnek akár a márvány padló alatt is.

Ha mindezt már tudod, akkor jöhet a vásárlás. Fontos, hogy olyan értékesítő partnert válassz, aki ismeri minden egyes fűtőszőnyeg sajátosságait és vállalja azt is, hogy a lakásod egyes helyiségeinek a méretei alapján, a kellemes hőmérséklet biztosításához szükséges mennyiségű fűtőszőnyegek mennyiségét kiszámolja, valamint minden részletre kiterjedő, egyértelmű tájékoztatást ad a használatról és a karbantartási feladatokról is.

Előző bejegyzésünkben a kondenzációs kazánokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5712725322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása