Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Elektromos konvektor

2017. június 27. -

Az ingatlanok fűtéséről hazánk egész területén gondoskodni kell. Szerencsére számos lehetőség közül válogathatunk és rendelkezésünkre állnak a legmodernebb elektromos árammal működő fűtőtestek is. Használhatjuk az infrapanelt, az elektromos padlófűtést, falfűtést, radiátort és a konvektort is. Mindegyik termékkel ugyanolyan kellemes hőmérsékletet biztosíthatunk a lakásunkban, mint az eddig bevált, jól megszokott gázzal üzemelő fűtőtestekkel. Ebben a cikkünkben az elektromos konvektor sajátosságairól írunk.

elektromos_radiator.jpg

Milyen az elektromos konvektor?

Az elektromos konvektorral bármilyen ingatlan felfűthető. Önállóan és egyéb fűtőrendszerekkel együtt is használható. De kiváló megoldás lehet az olyan hétvégi házakba, amelyekbe nem lehet gázzal üzemelő fűtőrendszert kiépíteni és ezért kizárólag kellemes időben, kora tavasztól, késő őszig használtok.

Most is konvektorral fűtök. Hasonlít az elektromos konvektor a gáz konvektorra?

Az elektromos konvektor a falra szerelhető és igen egy kicsit hasonlít a gáz konvektorokhoz is. Vagyis, ha eddig gázkonvektort használtál, akkor gyorsan megszokod ezt a fűtőtestet is, hiszen hasonló módon kezelhető. Beállíthatod a számodra kedvező hőmérsékletet. De az elektromos konvektor működését is ismerős lehet, hiszen konvekciós elven a levegő mozgásával biztosítja a helyiségben a kellemes meleget. Emellett, ha be van kapcsolva, akkor egy enyhe zúgó hangot is kibocsát.

Ha az elektromos konvektor ennyire hasonlít a gáz konvektorra, akkor mégis miért válasszam ezt a fűtőtestet?

Az elektromos konvektor olyan alap anyagokból készült, amelyek lehetővé teszik azt, hogy több évtizeden keresztül használd. Nincs szükség karbantartási feladatok végrehajtására sem, hiszen az alkatrészek döntő többsége kopás álló. Az elektromos konvektorok másik előnye a kivitelezés. Formatervezett, szép és tökéletesen illik a modern kialakítású bútorok mellé.

Előző bejegyzésünkben a mikrókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr612624367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása