Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért használjon tűzjelző rendszereket?

2017. július 24. -

A komfortos mindennapi életünkért folyamatosan számos dolgot kell megtennünk. Ahhoz, hogy mindig nyugodtan élhessünk, muszáj gondoskodnunk önmagunk és értéktárgyaink biztonságáról is. Fokozott szerepet kap ez a vállalkozások esetében is. A zökkenőmentes termelés, a szolgáltatások folyamatos biztosítása érdekében szükség van a megfelelő környezetre, körülményekre és biztonságra is. Gondoljunk csak bele mekkora anyagi károkat okozhat például egy tűz esett miatt kialakult, néhány percig tartó munka megszakítás is. Ezen kívül az ideális körülményeket több jogszabály például az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre vonatkozó előírások, valamint a katasztrófa illetve a környezetvédelemre vonatkozó szabályok is rögzítik. A betartásukat pedig az illetékes hatóságok rendszeresen, illetve bizonyos esetekben bejelentés nélkül is ellenőrzik. A nem megfelelő alkalmazás esetében pedig súlyos bírságokat is kiszabhatnak.

tuzjelzo.jpg

A megfelelő körülmények biztosítása, illetve a jogszabályok követelményei alapján számos dologra van szükség. A legfontosabbak a riasztó, behatolás jelző és a tűzjelző rendszerek.

Tűzjelző rendszer…

A tűzjelző rendszer célja az, hogy a kialakult tüzet a lehető leghamarabb észlelje azért, hogy a jelzés után azonnal megkezdődhessen a helyiség evakuálása és a tűz eloltása is. A legfontosabb szerepe a gyorsaságnak van, hiszen emberi életek is múlhatnak rajta.

Miből áll a tűzjelző rendszer?

A tűzjelző rendszereknek több típusa különböztethető meg. hagyományos típusba sorolhatóak a gázzal, a vízköddel oltó, valamint a sprinkler, illetve a konyhai oltó rendszerek. A legújabb tűzjelző rendszerek közé pedig az úgynevezett tűzjelző központok tartoznak. A legismertebb ilyen központok az Aritech ATS8600/ ATS8610 Advisor Management, és a DETNOV – CAD- 150-1 rendszerek.

Előző bejegyzésünkben a különböző konyhafelszerelésekről írtunk!

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr10012685083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása