Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen kisebb konyhafelszerelési eszközökre van szükség az ételek előkészítéséhez?

2017. július 17. -

A táplálkozás a napjaink természetes részét képezi. Naponta többször, ideális esetben ötször is eszünk, ha lehet, akkor egészséges, tápláló, vitamindús, ugyanakkor könnyen emészthető és finom ételeket. Sokan szívesen el is készítjük egyik- másik kedvenc étkünket. A gyümölcsök és a zöldségek előkészítéséhez azonban szükségünk van számos kisebb-nagyobb konyhafelszerelésre is. Hogy melyek a legfontosabbak, erről írunk ebben a cikkünkben.

gyumolcs_stand.jpg

Minden zöldségekre és gyümölcsre igaz, hogy alaposan meg kell mosni, szóval jó ha van otthon egy nagyobb műanyag tálad, amelybe mosás után tárolhatod ezeket az alapanyagokat. Persze a legtöbb keményebb gyümölcsről és zöldségről, például az almáról, a sárgarépáról, vagy a patiszonról felhasználás előtt el kell távolítani a héját. Ezt megcsinálhatod egy kisebb méretű, úgynevezett hámozó késsel is. De ha van gyereked, aki szívesen besegít a konyhai feladatokba, akkor vásárolhatsz neki egy erre a célra kialakított hámozót is. Ezzel a termékkel gyorsan és biztonságosan meg tudja hámozni a zöldségeket és a gyümölcsöket is. Van néhány olyan növény, amelyből el kell távolítani a magokat is. Ez szintén egy egyszerű feladat, csupán kanálra lesz szükséged hozzá, esetleg vehetsz egy erre a célra kifejlesztett magozót.

Ezek mellett jusson eszedbe az aprítás és a szeletelés is. Mielőtt hozzá látsz ezekhez a feladatokhoz, használj egy megfelelő méretű, természetes alapanyagból, valamilyen fából készült vágódeszkát. Így ugyanis megóvhatod az asztalodat és stabilan tarthatod a zöldségeket és a gyümölcsöket is miközben felaprítod, vagy szeleteled. Ha fontosnak tartod, hogy hasonló méretűek és formájúak legyenek a gyümölcs és zöldség darabok, akkor vásárolhatsz aprítót, szeletelőt, vagy reszelőket is. Ezek a termékek általában kis méretűek, és a legtöbbhöz tartozik hozzájuk egy kisebb doboz is. Azért alakították így ki ezeket a termékeket, mert így a dobozban kerül az alapanyagok minden része, és a dobozból könnyen el is távolíthatod a felesleget.

A hagyományos eszközök mellett használhatsz még botmixereket, turmix gépeket is.

Előző bejegyzésünkben a kulcsmásolásról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3212669229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása