Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Botmixer otthonra

2017. május 23. -

A nagykonyhai gépek mellett szükségünk lehet még kisebb eszközökre, melyekkel isteni italokat, ételeket készíthetünk. Az ételek elkészítéséhez számos elektromos konyhai kis gépre van szükség, de mivel a választék óriási, ezért nem könnyű eldönteni, azt hogy melyik kis gépet válaszd, ha pedig kezdő vagy a konyhában akkor nagyon nehéz is lehet eldönteni, hogy a gyümölcs centrifugát, a botmixert, vagy a habverőt vidd-e haza. Mi most a botmixer szettet ajánljuk.

wand_blender.jpg

Miért éppen botmixer szett?

A legtöbb botmixer szett általában három különböző végű termékből áll, így számos célra használhatod. Az alap rúddal gyümölcsöket pürésíthetsz. Készíthetsz banán vagy eper turmixot, nyáron pedig összeállíthatod a kedvenc gyümölcseidből barackból, málnából, vagy sárgadinnyéből a reggeli smoothiet is. De megfőtt zöldségeket is pépesíthetsz vele. Krumplipürét, zeller vagy fokhagymakrém levest is készíthetsz a botmixereddel, így mindig lágy és selymes ételeket ehetsz.

A szett második eleme az aprító. Nagy hasznát veheted akkor, ha sütés nélküli finomságokat például valamilyen golyót készítesz. A kekszet ugyanis aprócska szemcsékre darabolhatod ezzel a készülékkel. De ha a házi készítésű müzli szeletre vágysz, akkor a zabpelyhet és a lenmagot is apró szemcsékre vághatod.

A botmixer szett harmadik eleme a habverő, amivel tejszínt, tojás fehérjét is néhány perc alatt keményre verheted és már készítheted is a piskótát.

Nézzünk néhány praktikus szempontot is, amit érdemes figyelembe venned ha botmixer szettet vásárolsz…

Először is nagyon fontos szerepe van a megfelelő teljesítménynek. Ha a botmixer összes funkcióját ki akarod használni, akkor legalább 800 watt teljesítményű készüléket válassz. Ezen kívül fontos szerepe van még az alapanyagnak is. Ha főtt és meleg zöldségeket szeretnél pépesíteni, akkor kerüld a műanyagból készült botmixert mert ez felolvadhat. Ezen kívül gondolj a szett tisztítására is. Válassz szétszedhető termékeket, így a folyó víz alá teheted a rudat és könnyen el is mosogathatod.

Előző bejegyzésünkben Elon Musk ötletéről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr812535485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása