Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Behatolás jelző rendszer

2017. július 04. -

three_surveillance_cameras.jpgA testi épségünk és az értéktárgyaink valamint a személyes holmijaink és dokumentumaink megőrzése érdekében számos dolgot teszünk. Vásárolhatunk széfeket, köthetünk biztosítást, azonban ezek a módszerek nem akadályozzák meg az illetéktelen behatolókat abban, hogy bejussanak a házunkba. A betörők ellen azonban a vállalkozásoknak is tenni kell, így hát elmondhatjuk, hogy mindenkinek szüksége van valamilyen behatolás jelző rendszerre.

 

Behatolás jelző rendszer?

Igen a behatolás jelző rendszer elsődleges célja az, hogy egyértelmű jelzéseket adjon arról, ha valaki a megfigyelt területre érkezik. Emellett azonban egyértelműen meghatározza azt is, hogy ki és milyen feltételek mellett léphet be az ingatlan egyes helyiségeibe. Ezt legtöbb esetben valamilyen azonosítóval valósul meg. Ezen kívül az ipari területeken használt behatolás jelző rendszerek vészjelzőként is használhatóak, hiszen számos típusuk a tűz jelzésére is alkalmas.

Mire figyeljen, ha behatolás jelző rendszert választ?

A behatolás jelző rendszerek szinte minden esetben valamilyen szoftverrel működnek, ezért olyan partnertől vásároljon, aki biztosítja a szükséges képzéseket is a behatolás jelző rendszer használata előtt.

Milyen részei vannak a behatolás jelző rendszereknek?

A szoftvereken kívül ezek a rendszerek számos jól elkülöníthető termékeket tartalmaznak. Szinte mindegyikhez tartozik egy központi vezérlő, valamilyen ajtó bővítő, különböző kezelő egységek valamilyen távirányító, és beléptető kártyák.

Mire figyeljen, ha behatolás jelző rendszert használ?

A behatolás jelző rendszer használata indokolja bizonyos időközönként a karbantartási feladatokat is. A megbízható működés érdekében minden egyes rendszert meghatározott időközönként karban kell tartani, de ezen kívül is előfordulhatnak olyan rendkívüli esetek is, amelyek indokolják az idő közbeni karbantartási munkálatokat is. a Folyamatos áramellátásra is ügyelni kell, érdemes elgondolkozni egy szünetmentes táp beszerzésén is.

Előző bejegyzésünkben a mobilházak hűtéséről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr10012640363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása