Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A szennyvízszivattyú kiválasztásánál ezekre figyelj!

2017. június 08. -

Az elmúlt években egyre több alkalommal tapasztalhattuk a szélsőséges időjárás hatásait. Kora tavasszal a magas hegységekben bekövetkező hirtelen olvadás miatt, nyáron az egyik percről a másikra kialakuló hirtelen lezúduló záporok és zivatarok, vagy az olykor több napig is eltartó lassú esőzések, ritkább esetben pedig a folyók áradása miatt alakulhat ki belvíz. Ezzel találkozhatunk otthonunkban is, hiszen a pincét, sőt rosszabb esetben az egész házat is eláraszthatja a belvíz. A komoly károk elkerüléséhez pedig szükség van szennyvízszivattyúk használatára is.

grundfos-szennyezettviz-szivattyu.png

Miért válaszd a szennyvízszivattyút?

Gondolj csak bele, hogy az épületben hirtelen megjelenő belvíz elmos minden terméket ami a helyiségben megtalálható. Vegyünk néhány példát, mi mindent tárolsz a pincében? Kisebb- nagyobb zöldségek, gyümölcsök, üvegben tárolt befőttek, vagy éppen borok és pálinka is van a pincében. Bizony előfordulhat, hogy ezek az üvegek összetörnek, és a szilánkok komoly szennyeződéseket is okozhatnak. A zöldségek és gyümölcsök pedig a méretük miatt okozhatnak problémákat, de minden esetben szennyezik a beáramló vizet.

Mire figyelj, ha szennyvízszivattyút választasz?

Nézzük most azokat a szempontokat, amelyeket minden egyes terméknél érdemes figyelembe venni. A legfontosabb az alapanyag. Válassz olyan magas minőségű alapanyagból készült szivattyút, amely lehetővé tesz a vízben található szennyeződések zökkenőmentes eltávolítását. Szilárd, folyékony sőt sokszor savas anyagok is megtalálhatóak a vízben. Ezek az anyagok súlyos károkat is okozhatnak a szivattyúban ezért indokolt a kopásálló alapanyag. A kerék rögzítése is lényeges, hiszen a saras vízben szinte lehetetlen előre látni, hogy mi akadályozza a szivattyú mozgását. A szennyvizet azonban ki kell juttatni abból a helyiségből, amelyikben megtalálható, Ezért ellenőrizd azt is, hogy milyen magasra képes felemelni a szennyezett vizet.

Amennyiben öntözésre, vagy öntözőrendszerrel együtt szeretnéd használni a szivattyúkat, erre is van lehetőség.

Előző bejegyzésünkben az infra konvektorokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8912580247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása