Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Az Infra konvektorokról

2017. május 30. -

Magyarországon több hónapig muszáj fűteni. Ma már több elektromos árammal működő fűtési lehetőség közül válogathatunk és nem csak a levegő hőmérsékletének felmelegítésére, hanem külterületen fagymentesítésre is használhatjuk a rendszereket. Korábbi bejegyzésünkben már bemutattuk az infrapaneleket, most pedig az infra konvektorról adunk részletes tájékoztatást.

Milyen az infra konvektor?

Az infra konvektorok és a hagyományos gázzal üzemelő konvektorok formája hasonló. Mindkét fűtőtest téglalap alakú. Azonban a méretek eltérőek. Az infra konvektorok, kisebbek, vékonyabbak azt is mondhatjuk, hogy designosabbak és jóval nagyobb összhangot teremtenek a modern stílusú bútorok és elektromos felszerelések között, mint a hagyományos konvektorok.

Mire figyelj, ha infra konvektort választasz?

Először is döntsd el, hogy önálló fűtőrendszerként, vagy kiegészítő fűtésként szeretnéd-e használni az infra fűtést. Ha az önálló fűtőrendszer mellett döntesz, akkor mérd fel azokban a helyiségekben a légteret, ahol használni szeretnéd az infra konvektort. Az egyes termékek ugyanis eltérő mennyiségű levegő felmelegítését teszik lehetővé. Ha a meglévő fűtőrendszeredet szeretnéd kiegészíteni az infra konvektorral, akkor a hordozható mobiltalpas terméket ajánljuk. Ezt a fűtőtestet kényelmesen áttolhatod egyik helyiségből a másikba. Nagyon jól jöhet például a hűvösebb estéken is amikor még nem akarod bekapcsolni a fűtést, de szeretnél kellemes meleg levegőben lezuhanyozni.

Az infra konvektor vásárlás előtt döntsd el azt is, hogy pontosan hol szeretnéd használni azt. Ez a felszerelés szempontjából lényeges. A fürdőszobába, a konyhába ugyanis számos egyéb elektromos felszerelés, illetve a mosogató, mosdókagyló valamint a zuhanyzótálca helyét is figyelembe kell venni a felszereléskor. Ezek az eszközök befolyásolják az infra konvektorok biztonságos működését.

Előző bejegyzésünkben az elektronikus iratkezelésről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3912552201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása