Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Elektromos autók elterjedése

2015. szeptember 18. -

A közlekedést jelentős mértékben megváltoztatta az autók elterjedése. A megszokottnál jóval rövidebb idő alatt, akár esős időben, sőt a csúszós talajon is bármikor biztonságosan használhatóak. A legnagyobb előnye mégis az lehet, hogy a saját terveinknek megfelelően, előre meghatározott időpontban, önállóan érkezhetünk célba. Ezt sokak számára először a Henry Ford által tervezett, kedvező árú t-modell tette lehetővé az Amerikai Egyesült Államokban. Az idő előrehaladtával egyéb kontinenseken is elterjedt az autógyártás. Fontos szerepe volt a motornak, a legendás Otto-motort építették be a legtöbb autóba. A működéshez szükség volt az üzemanyagra is. A benzinnel és dízellel működő számos káros anyagot kibocsátó gépjárművek használata terjedt el. Ma már sok világmárkának számító cég egymással versenyezve folyamatosan állítja elő a csúcskategóriás termékeket. Az autók formatervezettek, gyönyörűek, emellett szórakoztató és pihentető utazásokat is lehetővé teszik.

elektromos_auto.jpg

Mára már vannak olyan típusaik is, amelyek árammal működnek. Az elektromos autók tervezésénél figyelembe vették az elterjedt benzin és dizel üzemű kocsik sajátosságait, így a megjelenésük hasonló, emellett ugyanolyan funkciókat töltenek be és a kialakítás során is sok esetben ugyanazokat az alkatrészeket használják. Jelentős eltérés az üzemanyagban van. Ahogyan erre a járművek neve is utal, a működésükhöz elektromos áramra van szükség, amely kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközök biztosítanak, továbbá meg kell említeni a töltő állomásokat is. A elektromos autók további fontos jellemzője az, hogy környezetbarát elven működnek, ezért az elterjesztésükben szerepet vállalnak az országok vezetői is, ezért egyre több töltőállomást alakítanak ki, továbbá támogatják a kutatásokat így a villanyautók között már megtalálhatóak napelemmel feltölthető járművek is.

Előző bejegyzésünkben az elektromos fűtésről volt szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr497798124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása