Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Elektromos fűtés a télre

2015. szeptember 04. -

Hazánkban októbertől áprilisig tart a fűtési időszak, ez alatt a fél év alatt hosszabb - rövidebb ideig kell minden ingatlanban gondoskodni a megfelelő hőmérsékletről. Az olaj, fa és egyéb szilárd fűtőanyagok, valamint a gáz mellett egyre többen használnak valamilyen elektromos fűtési rendszert. Ismertek a hősugárzók és az infrapanelek, de a gázzal működő termékeknek, a konvektornak a radiátornak, és a kazánnak is kifejlesztették már a villamos energiával működő változatait. A villanyfűtés használható önállóan, de ki is egészítheti a meglévő rendszereket. Az alkalmazása mellett számos érv szól. Olcsón kialakítható és nincs szükség a kéményekre, illetve egyéb a fűtőanyagok tárolásához szükséges helyiségre. A használata során nem keletkeznek a levegőt szennyező anyagok, így a környezetbarát rendszerek közé sorolható. Kiválóan működik, ezért a karban tartási munkálatokra sem kell gondolni. Bizonyos típusai például a padló fűtés észrevétlen és még csak a berendezhető terület nagyságát sem csökkenti. A villanyfűtés minden egyes helyiségben, illetve a külterületen is használható. A garázsok előtt gyakran lehet szükség fagy esetén a fűtésre.

elektrmos_futes.jpg

Az elektromos fűtés üzemeltetési költsége

A villanyfűtés bevezetése ellen sokan tiltakoznak, arra hivatkozva, hogy a gáz jóval olcsóbb. A költségek összehasonlításakor azonban célszerű figyelembe venni azt is, hogy a gázt külföldről importálják és az árát jelentős mértékben támogatják, így előfordulhat az is, hogy hirtelen jelentős mértékben megemelkedik a díja. Az elektromos árammal ez nem fordulhat elő, hiszen a díjszabást mindig az Európai Unio tagországaihoz kell igazítani, így a fűtés költsége is kiszámíthatóbb. Emellett egyéb megújuló energiaforrást, a napelemet használva lehetőség van arra is, hogy akár 0 forint kiadást jelentsen a használóinak.

 Előző bejegyzésünkben a kocsi fűtéséről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr507760838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása