Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Írógépet ajándékba? Miért is ne

2023. január 26. -

Az írógépek olyan mechanikus eszközök, amelyeken billentyűk találhatóak, ezeknek a megnyomásával pedig betűket lehet felvinni közvetlenül a papírra. A 20. században az írógépek meghatározó eszközei voltak az irodáknak, hivataloknak, egészen addig, míg más, modernebb szövegszerkesztő gépek, illetve a számítógépek meg nem jelentek. A dokumentumszerkesztő programok segítségével tehát nem volt már szükség az írógépekre, mivel teljes mértékben át vették az írógépek feladatát, így a legtöbb helyről gyorsan el is tűntek. Ettől függetlenül bizonyos országokban még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem véletlen, hiszen zseniális találmány.

Még ma is gyártanak modern írógépeket.

Az írógépeken a QWERTY-típusú billentyűzetkiosztást alakították ki, de bizonyos helyzetekben két billentyű összeakadt, főleg akkor, ha egymás után lettek lenyomva. 2006-ban is voltak még cégek, akik írógépek és a hozzájuk tartozó kiegészítők gyártásával  foglalkoztak, többek között a Smith Corona, az Adler-Royal, a Nakajima, a Brothet Industries és az Olympia Business Systems is foglalkozott efféle eszközökkel.

A régebbi típusú írógépek könyökkaros betűkar szerkezettel rendelkeztek és az írógépkocsi hengere megemelkedett a nagybetűk írásakor. A korszerűbb írógépek esetében a betűszerkezet csuklós, tehát a betűkosár lesüllyed a nagybetűk írásánál. Azok a vállalatok, akik még ma is gyártanak írógépeket, jellemzően ilyen típusúakat dobnak piacra.

Elektronikus írógépet még ma is többen használnak, íróknak, szerzőknek, valamint újságíróknak is nagy segítséget jelenthet a munkájuk során.  Egy olyan embernek, aki nagyon szeret írni, kiváló ajándékötlet lehet egy írógép, akár valentín napra  is meglephetjük kedvesünket. A készüléket romantikus módon is átadhatjuk, például ha teszünk bele egy papírt, amire egy kedves üzenetet írunk az írógéppel.

Milyet érdemes választani?

Célszerű megbízható márkát választani, ilyen lehet például a Canon, akik  már 1989-ben piacra dobta elektronikus írógépeket, amelyek meglehetősen modern külsőt kaptak. A Canon utángyártott tintapatronok is meglehetősen felkapottak és közkedveltek, így nem kell attól tartanunk, hogy rossz minőségű írógépet kapunk a pénzünkért. A Canon tehát nagy figyelmet fordít a termékeikre, ugyanis céljuk mindig az volt, hogy vásárlóik maximálisan elégedettek legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1418034506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása