Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen szempontok alapján válasszon új LED lámpát?

2019. február 11. -

A LED lámpák egyre több területen használhatóak. Világíthatunk velük például lakásokban, munkahelyeken, sportpályákon, pubokban.

LED lámpa
A led lámpák választéka hatalmas és folyamatosan bővül, így bizony nem egyszerű megtalálni az ideális villanykörtét. Szerencsére van megoldás! Ebben a bejegyzésben összefoglalunk néhány olyan szempontot, amelyek segítségével könnyen eldöntheti melyik világítástechnikai eszköz lesz a legjobb Önnek, ezért kérjük, olvassa el vásárlás előtt a cikkünket.

Mit jelent a kedvező fogyasztás?

Ezek a lámpák a halogén izzóknál jóval kevesebb energia elhasználásával biztosítják a megfelelő fényerősséget. A pontos adatokat feltüntetik a csomagoláson: a watt (W) valamint lumen (lm) értékekre kell figyelni.

A másik fontos kérdés: hol lesz szükség az új lámpatestekre?

Az ingatlanok egyes helyiségei, valamint a külterületek eltérő típusú eszközökkel világíthatók meg. A spotok, égők, körték, panelek, óriási választékában mindig megtalálhatóak az otthonok kisebb zugaiba passzoló lámpák. Sőt a szalagok rögzíthetők a konyhabútorok belső terébe.

Mit kell tudni a színhőmérsékletről?

A fényforrások keresésekor érdemes figyelembe venni, hogy a folyamatosan fejlődő ledes technológia számos, új megoldást eredményez a világítás területén, ami lehetővé teszi eltérő árnyalatú fényeket kibocsájtó égők használatát. Ezért érdemes néhány dolgot tudni a termékek színhőmérsékletéről. Ezen szempont alapján a fényforrások két fő csoportba, a hideg- és melegfehér kategóriába, sorolhatók. Jelentős különbség a fények emberi szervezetre gyakorolt hatásaiban van. A meleg árnyalatok meghittséget sugároznak, a hideg fények fokozzák az aktivitást, határozottságot tükröznek.


A megszokott sárgás árnyalat mellett élénk színű fényeket kibocsájtó, dekorációs céloknak megfelelő lámpák között keresgélhet.

Előző bejegyzésünkben az Energizer új telefonjairól esett szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2114620482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása