Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

CES 2019 – Hírek a virtuális valóság újabb eszközeiről

2019. január 28. -

A virtuális valóság (Virtual Reality) már régóta sokak számára elérhető, azonban az utóbbi években nem történt igazi áttörés, ami miatt a nagyérdemű tucat számra vásárolta volna az elérhető eszközöket. Ez részben az árnak, a drága eszközöknek, valamint a limitált elérhető tartalomnak köszönhető. Általában két terméket különböztetünk meg, ha VR eszközökről beszélünk, az egyik az Ocolus Rift, a másik pedig a HTC Vive. Akadnak még kisebb gyártók is, melyek a legtöbb esetben Kínában tevékenykednek, és mobiltelefonokhoz is elérhető fejre csatolható tartókonzol, melyekkel a hordozható eszközeinken élvezhetjük a kezdetleges VR tartalmakat. A legtöbb érdeklődőt azonban az ár és az élvezhető, magas felbontású élményhez szükséges konfiguráció ijeszt el. Egy Ocolus Rift körülbelül 130.000 forintba kerül, ami még nem is olyan vészes, de az ajánlott számítógép konfiguráció között van egy GTX 1060 és egy Intel Core-i5 4590, melyek ára összesen körülbelül 150.000 forint. Valószínűleg a jövőben sem lesz olcsóbb ez a technológia, de a 2019-es CES-en bemutattak pár olyan eszközt, amik miatt újra elkezdtek beszélni a virtuális valóságról!

HTC Vive Cosmos

htc-vive.jpg

A HTC Vive, ahogy már írtuk az egyik legnagyobb név a VR piacon, ezért tőlük várják az új fejlesztéseket, innovációkat. Az ide CES-en le is leplezték jö9vőbeni terveik egyikét, melynek neve HTC Vive Cosmos. Úgy írták le az új eszközt, mint a VR címek Netflixe. Ez annyit takar, hogy lesz egy felület, amelyre valószínűleg havi előfizetéssel lehet bekerülni és kipróbálhatjuk a legújabb VR programokat. A HTC egyebet nem árult el, semmilyen specifikációt nem tudunk még róla, milyen rendszerkövetelményei vannak, valamint milyen felbontású és betekintési szögű lesz az eszköz. Természetesen nagyon várjuk már, hogy több információ kiderüljön a Cosmos-ról és a megjelenési dátum is sok mindenki érdekel.

Pimax 8K VR headset

A Pimax meglepte a nagyérdeműt és lerántotta a leplet az új VR eszközükről. Aki egy olcsó szemüveget szeretne, el kell, hogy keserítsük, mivel az eszköz 900 dollárba fog kerülni, de ezért az árért, messze a legjobb VR szemüveget fogjuk kapni. Mindkét oldalon egy 4K-s lencse lesz, melyek felbontása 3840x2160 (ezért nevezik 8K-nak, holott csak 2x4K, ami azért nem ugyan az). A HTC Vive 145 fokos betekintési szögével ellentétben 200 fokos lesz az eszköz, ami miatt nagyobb területet fogunk látni, nagyobb lesz a FOV (Field of View). Az eszközt februárban kezdik el értékesíteni, így akinek van 900 dollárja (ami mai árfolyamon számolva 250.000 forint), az kezdheti keresni a VR játékokat és programokat.

Ezek lettek volna a legizgalmasabb VR hírek az idei, vagyis 2019-es CES-ről.

Előző bejegyzésünkben a GPS nyomkövetésről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4114593682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása