Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mire figyeljünk elektromos gépeink költöztetése folyamán?

2019. január 02. -

A biztonságos és szakszerű szállítás elengedhetetlen, ha költöztetésről van szó és ez természetesen igaz az elektromos gépeinkre is. Ugyan olyan körültekintéssel kell becsomagolni, szállítani és kipakolni például a mosógépet, mint a kanapét. Cikkünkben leírjuk, hogy mire érdemes figyelni az elektromos gépeink szállítása előtt, folyamán és után.

koltoztetes.JPG

A költöztetés előtti szakasz

Fontos, hogy mindig időben álljunk neki a becsomagolásnak, felcímkézésnek. Ha nagyobb gépet is viszünk, akkor azt természetesen felesleges bedobozolni és felcímkézni, de mindenképpen vonjuk körbe valamilyen védőréteggel, fóliával, habszivaccsal, hogy ne sérüljön, vagy karcolódjon meg. Kisebb berendezések esetében, mint például számítógép, már érdemes dobozolni. Figyeljünk arra, hogy tömjük ki a hézagokat a dobozban, így kisebb lesz az esélye, hogy megütődik, megsérül az eszköz. Mindig írjuk rá a dobozra, hogy mit tartalmaz, mivel hatalmas káosz lesz a kipakolás után, és mindegyik dobozba belenézni, hogy mit is tartalmaz nem a legjobb időtöltés a költözés után. Természetesen ne pakoljunk el olyan eszközt, amit még használni szeretnénk.

A költöztetés közben

A költözés közben érdemes mondani a szakembereknek, hogy melyik dobozban mi található, mivel ezen információk alapján fogják bepakolni a dolgokat. Egy becsomagolt számítógépre, vagy nyomtatóra nem érdemes rápakolni a kanapét. Ha megfelelően kitöltöttük a dobozokban található lyukakat, akkor nem valószínű, hogy megsérülnek a gépek. A kipakolásnál már tudni fogják a költöztetők, hogy milyen sorrendben érdemes kipakolni a teherautóból a tárgyakat, így ha megbízható és profi szakemberekkel dolgozunk, akkor nincsen félnivalónk, hogy felborul, vagy ráesik az egyik csomag a másikra.

A költöztetés után

A kipakolás után már csak a kicsomagolás van hátra. Ha tudjuk, hogy egy dobozban csak a számítógép és a nyomtató van, akkor addig azt ne pakoljuk ki, amíg nincsen összerakva az íróasztal, mivel csak feleslegesen foglalná a helyet és útban is lenne.

Ezek lettek volna a legfontosabb szempontok, melyekre, ha figyelünk, akkor nem történhet baj a költöztetés alatt. A megfelelő bedobozolás és címkézés csökkenti leginkább a sérülésveszélyt, így mindig járjunk el körültekintően és szánjunk elegendő időt a csomagolásra. Természetesen egy megbízható és pontos költöztető cég is szükséges, hogy sérülésmentesen és gyorsan túl legyünk a költözésen. 

Előző bejegyzésünkben egy MTD fűnyíró traktorról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6614528514
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása