Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Konyhai elektronika

2017. május 03. -

Korábbi cikkeinkben is a konyháról írtunk. Ez a helyiség fő szerepet kap az otthonunkban. Szó volt a konyha kialakításáról, berendezéséről és megvilágításáról is. Ebben a cikkünkben is a konyháról beszélünk. Most néhány nélkülözhetetlen elektromos konyhafelszerelésről írunk, hiszen ha konyha, akkor sütés-főzés no és persze számos olyan feladat, ami az ételek elkészítésével együtt jár.

konyha_1.jpg

Akkor nézzük először a legnagyobb elektromos konyhafelszereléseket?

Minden konyhában kell, hogy legyen mosogatógép és tűzhely no és persze mikrohullámú sütő is (alternatívaként Szalamander is lehet). Ezek nélkül a gépek nélkül ugyanis nem lehet elképzelni a mai rohanó világban az életünket. Gondolj csak bele hogyan indul egy-egy munkanapod. Felkelés után rögtön a konyhába indulsz azért, hogy elkészítsd az instant kávédat, vagy a teádat. A koffein segít abban, hogy gyorsan és jól induljon a napod. Mialatt felforr a vized talán te is nyújtózol néhányat és végig gondolod azt, hogy mit is szeretnél reggelizni. Elég lesz egy hideg szendvics? Vagy talán jobban esne egy kellemesen meleg villás reggeli például a hagymás tojás rántotta? Ha a meleg reggelit választod, akkor ismét be kell kapcsolnod az elektromos tűzhelyedet. Mielőtt azonban hozzákezdesz várj, idd meg a forró kávédat! Fontos, hogy teljesen éber légy, amikor elkezded a reggelid elkészítését. Mert az igaz, hogy az elektromos tűzhely optimális hőelosztású ezért, megfelelő idő alatt készül el a hagymás rántottád, de saját magadra is figyelj. Nehogy elvágd az ujjaidat. Miután elfogyasztottad a forró, fekete kávédat és a frissen elkészült nagyon finom reggelidet máris használhatod a másik nélkülözhetetlen elektronikus konyha felszerelést: a mosogatógépet. Nézz csak körül, mennyi mindent kell elmosogatnod. A csészéd, a tányérod, az evőeszközeid és az edényeid tisztaságáról is muszáj gondoskodni. A legjobb, ha ezt mosogatógéppel csinálod meg. Ezzel a géppel ugyanis egyszerre tisztíthatod meg az összes felsorolt kézi konyhafelszerelésedet, hiszen úgy alakították ki, hogy a porcelán se törjön benne össze. A mosogató géped további előnye pedig az, hogy megfelelő hőfokon még a legmakacsabb zsíros foltokat is eltávolítja. No persze kíméli a kezedet is.

Előző bejegyzésünkben a vészfékezésről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7612478471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása