Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan nyomtassunk otthon olcsón?

2016. május 20. -

olcsó nyomtatás otthonSokak számára az otthoni nyomtatás elkerülhetetlen, ha pedig már otthon nyomtatunk, akkor azt mindenki a leghatékonyabban és a legolcsóbban szeretné megúszni. Azt, hogy minél hatékonyabban használjuk ki nyomtatónkat a következő dolgokra érdemes odafigyelnünk.

Nyomtató választás

Először is el kell döntenünk, hogy milyen nyomtatási technológiát szeretnénk használni, lézeres, vagy tintasugaras nyomtatót, szimplán fekete-fehéren, vagy színesen nyomtatnánk dokumentumainkat. Itt megjegyezném, hogy a fekete-fehér lézeres és tintasugaras nyomtatók ára szinte azonos, míg a színes nyomók esetében már tapasztalható a lézeres nyomtatók drágulása. Amennyiben lézeres nyomtatót választunk, tudni érdemes, hogy a fogyasztásuk messze meghaladja a tintasugaras társaikét, és az olcsóbb kategóriák mellőzhetik a multifunkciós szolgáltatásokat, valamint nyomtatási minőségük is oly alacsony lesz, hogy fényképek nyomtatására alkalmatlanok lesznek. Tehát olcsó, színes nyomtatásra ajánlott a tintapatronos nyomtató.

Eredeti, vagy utángyártott patront?

nyomtató tonerTintasugaras nyomtatók esetében a spórolás mértékét a kellékanyagok árainak különbségével növelhetjük még. A nyomtató megvásárlása előtt mindenképpen nézzünk utána, hogy a hozzá tartozó kellékanyagok milyen árban vannak, ugyanis komoly árkülönbségek figyelhetőek meg az egyes gyártók kellékanyagainak árai között. Azt leszögezhetjük, hogy az utángyártott tintapatron olcsóbb mint az eredeti termék, sokszor akár fél áron is beszerezhető, minősége pedig szinte megegyezik az eredeti tintapatronéval. Minden tintapatron márka rendelkezik utángyártott változattal, ezért a spórolhatóság ezen a téren is garantált.

Ezen felül már csak azt a beszerzési helyet kell megtalálnunk, ahol a legolcsóbb, de még jó minőségű 80g-os nyomtató papírt be tudjuk szerezni. Amennyiben ezeket a lépéseket betartjuk, és így válasszuk meg jövőbeni nyomtatónkat, biztosak lehetünk benne, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk ahhoz, hogy elérjük a leg optimálisabb otthoni nyomtatási költségeket.

Előző bejegyzésünkben a hővisszanyerős szellőztetőkről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr228734452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása