Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

2016. május 11. -

Az elmúlt évtizedekben jelentős mértékben megváltozott a klíma világszerte. A globális felmelegedés következményei hazánkban is egyértelműen észrevehetőek és érezhetőek, ezért újabb nehézségeket okoz a fűtés és a szellőztetés területén is. Az időjárás változékonysága mellett meg kell említeni még a nyersanyagok mennyiségének a fogyását és az árainak gyakori változásait is. E két tényező által okozott problémákra újabb építészeti megoldások születtek. Egyik ilyen lehetőség a hővisszanyerős szellőztető rendszer.

klima.jpg

A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése

A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésekor fontos, hogy az ingatlanból a szabad térbe áramoltatható legyen a levegő. A rendszer új építésű házak mellett a használt felújítandó épületekre is kialakítható. A teljes ingatlan területén, illetve egy meghatározott részén is kiépíthető. A kialakításnál fontos szerepe van annak is, hogy szeretnénk-e az ablakokat kinyitni vagy sem. A tökéletesen működő hővisszanyerős szellőztető rendszer több alkotó elemből áll. A legfontosabbak a rekupátor, a rácsok, a szelepek és a szűrők valamint a hangcsillapító.

Miért előnyös a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

A hővisszanyerős szellőztető rendszer több kedvező hatással is rendelkezik. Egyrészt, folyamatosan a nyílászárók kinyitása nélkül biztosítja a levegő áramlását, így mindig biztosítható a friss és tiszta levegő. A mindig megfelelő minőségű levegő pedig az emberi szervezet egészségének egyik alapvető feltétele továbbá megakadályozza az ingatlan falainak a károsodását is, Elkerülhetőek a penész által okozott kellemetlenségek és ritkábban kell az ingóságokat portalanítani. Másrészt a hő visszanyerő funkciónak köszönhetően a hűtő és fűtőrendszerként is működik ugyanis megtartja az egyes helyiségekben található levegő hőtartalmát is, így energiatakarékos megoldások közé tartozik Önállóan, illetve jelenleg használt berendezések mellett is kiváló.

Előző bejegyzésünkben a szennyvízszivattyúkról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr588708568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása