Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mi az a konténerkút?

2022. október 13. -

A konténerkutak olyan mobiltöltőállomásként működnek, amelyek számos szakmában népszerűek és rendkívül hasznosak. A hordozható benzinkút-konténerek tehát nagy hírnévnek örvendenek, megjelenésre robusztusak és a konténerkút telepítés sem bonyolult. A konténerkutak biztonságosak és a professzionális benzinellátást is biztosítják. A mobil töltőállomásokból nem csak benzin szerezhető be, hanem általában dízel, biodízel, valamint kerozin is.

A konténerkút telepítése nem bonyolult.

A standard benzinkútkonténer váza masszív, elsősorban kocka alakú acéltest. A hordozható konténerkutak mérete lehetővé teszi a közúti, vasúti és a hajóval történő szállítást. A konténerekhez tartozó elemek védetten vannak felszerelve, továbbá rendelkezésre áll liter- és árjelzéssel ellátott számláló. Ezen kívül a fülkéken fellelhető vészkapcsoló és tűzoltó készülék is.

A konténerek számos területen felhasználhatóak, személygépkocsik, teherautók, dízelmozdonyok, építő-, illetve bányagépek és hajók is megtankolhatóak általuk. Légi pályákon történő használatuk is lehetséges helikopterek vagy kisebb gépek tekintetében. A konténeregységek ürítés után gyorsan újra felállíthatóak egy másik helyen. A mobil benzinkút építési ideje viszonylag rövid egy hagyományos benzinkúthoz képest. A konténer tényleges felszerelése az alapra legfeljebb egy napot vesz igénybe.

A konténerkutak mivel bővíthetőek?

A benzinkút könnyen bővíthető a bejárat és a tartályalap kiszélesítésével, valamint egy második tartály felszerelésével. Az üzemanyag-fogyasztás változásához való alkalmazkodás érdekében a tartályok könnyen kicserélhetők kisebbre vagy nagyobbra. Általános felújítás esetén a használt konténert új vagy felújított konténerre cserélik.

A hordozható benzinkútegységeket egy- vagy kétfalú változatban kínálják és lehetőség van további generátoregység beépítésére is. Speciális berendezések, mint például hőszigetelés, elektromos tartályfűtés, szűrők, szivattyúk és a teljes berendezés vezérlése, speciális vegyszerálló bevonat vagy könnyen gyúlékony anyagokhoz vagy közegekhez való eszközök felszerelésével a tartályok egyedileg igazíthatók az adott helyhez

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr217953458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása