Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Led panel gipszkartonba és álmennyezetbe

2022. július 15. -

A világítástechnikában a ledek szerepe egyre csak nő, ezáltal kereskedelmi forgalmuk is évről-évre növekszik. A led világítás a kezdetekben csupán hangulatfényként szolgált, mára már majdnem meghódította a világítástechnika minden területét.Mindez nem meglepő, hiszen a lednek megannyi előnyös tulajdonsága létezik.

A led panelek beépíthetőek a gipszkartonba.

Milyen pozitív tulajdonságai vannak a lednek?

A ledek fényhasznosítása lényegesen kedvezőbben alakul, mint a hagyományos típusúak esetében, tehát abszolút energiatakarékos világítási rendszerek, ennek köszönhetően pénztárcakímélőek is. A ledek a környezetre sem gyakorolnak káros hatást, így hozzájárulhatunk a természet megóvásához, ráadásul a kapcsolgatást is jól bírják. A ledek telepítésénél megeshet, hogy a beruházási költségek kissé magasak lesznek, de nem kell megijedni, mivel rövid idő alatt megtérülnek.

Miért népszerűek az álmennyezetbe süllyeszthető led panelek?

Az álmennyezetbe süllyeszthető led panel a fentieken túl esztétikus, magasabb minőségű enteriőrt kölcsönöz minden helyiségnek. Elsősorban nappalikban és konyhákban szokták így telepíteni ezt a fajta világítást, mivel ezekben a helyiségekben kimondottan fontos, hogy rendelkezésre álljon elegendő fény.

Led panel gipszkartonba? Ezért szeretik sokan

A led panel gipszkartonba történő beépítése lehetővé teszi a rejtett világítást, ami még az előző megoldásnál is előnyösebb tud lenni sokak számára. Ezt különféle led szalagokkal lehet megvalósítani, amelyek akár különböző színben is pompázhatnak. Léteznek ugyanis állítható, változtatható fényt kibocsátani tudó változatok, de hagyományos fehér színnel is elérhetőek.

A led panelt mennyezeti gipszkartonba is be lehet építeni. Itt elsősorban led spot lámpák, kazettás álmennyezeti LED panelek érhetőek el a piacon.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3017883101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása