Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Egy laikus magyarázata a védőoltások működésére

2022. június 27. -

Az interneten sok mindent olvashatunk, lényegében nincsen olyan témakör, amelyben ne született volna már legalább egy blogbejegyzés, vagy közösségi hálós poszt. Hozzá nem értő emberként a legfontosabb dolgunk az, hogy megtanuljuk kiszűrni a szakemberek által írt anyagot, és helyén kezelni azokat, akik nem hozzáértőként írnak egy témában, hiszen sokszor komoly dolgok múlnak azon, hogy milyen információt szedünk össze az internetről.

vaccination-gf2c945f8d_640.png

Ennél a cikknél nem lesz komoly kihívás ezt eldönteni, hiszen előre elmondjuk, hogy ez nem egy szakcikk, csupán olyan gondolatok, amelyeket az internetről szedtünk össze innen-onnan.

Hogyan működnek a védőoltások

Aki biztosra szeretne menni, annak javasoljuk, hogy olvassa el az Európai Bizottság által publikált tartalmat a vakcinákról, melyet megtekinthet itt.

Az emberi test (is) el van látva egy védelmi rendszerrel, ami azzal foglalkozik reggeltől estig, hogy a szervezetünket megvédje a külső támadóktól, kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól. Ez az immunrendszerünk. A védelem legelső lépése, hogy azonosítani kell, hogy mi az, ami hozzánk tartozik, és mi a vírus. Minél előbb ismerjük fel az idegen anyagot a szervezetben, annál gyorsabban léphet életbe a következő szint, a kórokozó elpusztítása.

Szakszerű leírás a védőoltásokról

A vírusokra különösen igaz, hogy gyorsan fel tudnak szaporodni a szervezetben, tehát minél több ideje van, annál nagyobb mennyiségben lesz jelen és annál nehezebb eliminálni. A vakcinákat arra fejlesztették ki, hogy az immunrendszerünket trenírozza a vírus felismerésére, hogy az minél gyorsabban megtisztíthasson minket az kórokozóktól. A beoltott emberek, ha megfertőződnek az adott vírussal, akkor sokkal kisebb eséllyel lesznek betegek (nem tud felszaporodni bennük a vírus), és így kevésbé képesek továbbfertőzni.

A védekezés mellett fontos a lazítás is, javasoljuk a szaunát.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8317868533
süti beállítások módosítása