Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért jó a Xiaomi márka?

2022. június 09. -

A Xiaomit 2010 április 6-án alapította 10 partner. Számos befektető is támogatta a márka sikerességét, köztük a Temasek Holdings, a kínai IDG Capital, a Qiming Venture Partners és a qualcomm. 2010 augusztus 10-én adták ki az első MIUI verziójukat, amely a cég saját fejlesztése. Az androidos alapú operációs rendszer hamar felkeltette az érdeklődést, ráadásul ez a rendszer üzemelteti a később megjelent készülékeket is. Egy online közösség létrehozásával kezdték meg a készülékek tesztelését. A Xiaomi Mi 1 okostelefon megjelenésének a bejelentését 2011 augusztusában tették meg. A MIUI rendszer hasonlít a Samsung TouchWiz és az Apple iOS rendszeréhez, gyakorlatilag teljesen hasonló elven működik. 2012 augusztusában piacra dobták az Mi 2 okostelefont is, amelyet az Egyesült Államokban, Európában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon is értékesíteni kezdtek. 2013-ban Pekingben megnyitották első ügyfélszolgálati központjukat, sőt, erre az évre azt is sikerült elérniük, hogy a világ 5-ik leghíresebb okostelefon brandjévé váljanak.

A Xiaomi rollerek kiválóak.

Mi jellemezte a márka marketingjét?

Eleinte nem a hagyományos reklámstratégiát alkalmazták, a termékek népszerűsítéséhez a kezdetekben a közösségi hálózatok által nyújtotta lehetőségeket használták ki. A cégnek hosszú ideig üzlete sem volt, csupán az online térben voltak elérhetőek a termékek. A Xiaomi stratégiájához hozzátartozik, hogy folyamatosan nyomon követik a vásárlói visszajelzéseket, felmérik a vásárlói igényeket, ha kell, akkor pár nap alatt változtatnak is a szoftveren.

Ma már odáig fejlődött a vállalat, hogy a telefonokon kívül más egyéb dolgokat is értékesítenek, vannak Xiaomi tabletek, televíziók, PowerBankok, de ma már Xiaomi elektromos rollerek is elérhetőek.

A Xiaomi elektromos roller segítségével kellemes tempóban juthatunk el egyik pontból a másikba, ráadásul a járgány kényelmes és biztonságos. Ár-érték arányban is ideálisak a Xiaomi elektromos rollerek és teljesítmény szempontjából is ideálisak. Egyes típusokkal 45 kilométer is megtehető egy töltéssel, akár 25km/h-val is haladhatunk némelyikkel. Elektromos roller nagyon jó választás a fővárosban is, hiszen elkerülhetjük a tömegközlekedést és dugókban sem kell ülnünk a későbbiekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6317852527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása