Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mi is pontosan a mobilnyomtató?

2022. január 20. -

Többen is jártak már úgy, hogy valamit hirtelen ki kellett volna nyomtatniuk, de nem volt a közelükben nyomtatási lehetőség. Ilyenkor bizony meglehetősen kellemetlen fénymásoló után rohangálni. Viszont a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már léteznek olyan típusú nyomtatók is, amelyeket bárhová magunkkal vihetünk, ezeket hívják mobilnyomtatóknak. A nevükből következtethetünk arra, hogy egyszerűen mozgathatóak egyik helyről a másikra és bármikor alkalmasak a nyomtatásra. A mobilnyomtatók úgy lettek megalkotva, hogy a hordozhatóság legyen az elsődleges szempont, amit szem előtt tartanak.

A mobilnyomtatók könnyen hordozhatóak.

Nézzük hát, hogy pontosan milyen is egy mobilnyomtató...

A mobilnyomtatók mérete kicsi, erre már az elnevezésükből is következtethetünk. A mobilnyomtató 90%-al kisebb, mint egy normál nyomtató, ezért a szállítása nem ütközik különösebb bonyodalmakba. Egy nagyobb laptop táskában jellemzően gond nélkül elférnek, de sok esetben a gyártók is adnak hozzá külön táskát vagy akár mi magunk is vehetünk kifejezetten mobilnyomtatók hordozására kifejlesztett táskát. A mobil eszközöknél a konnektorok hiánya is problémát okozhat, éppen ezért leginkább vezeték nélküliek az effajta készülékek. A mobilnyomtatókat bizonyos időközönként szükséges feltöltenünk, a jobb márkájúak akár 50-100 oldal kinyomtatására is alkalmasak. Tölthetőek USB segítségével is.

Mint már említettük a mobilnyomtatók nem nehezek, de a bennük lévő alkatrészek miatt nyilván nem pehelykönnyűek. Akár még egy taxiban ülve is nyomtathatunk általuk, például, ha éppen rohanunk egy fontos megbeszélésre, de az anyagot nem volt időnk az irodában kinyomtatni. Jelenleg az Epsonnak van a világon a legkönnyebb mobilnyomtatója, ami 1,6 kg. Ezek a típusú nyomtatók wifivel működnek, ráadásul még beépített modemmel is rendelkeznek, így a telefonunkról is van lehetőségünk nyomtatni. A mobilnyomtatókba javasolt utángyártott tintapatronok beszerzése, hiszen ezek árban olcsóbbak, viszont ugyanolyan minőségben lehet velük nyomtatni, mint az eredeti patronokkal.A mobilnyomtatók hátránya, hogy nem éppen olcsón szerezhetőek be és mivel speciális használatra fejlesztették őket, ezért nem a gazdaságos nyomtatás az erősségük.Vannak olyan szakmák, ahol megkönnyítheti a dolgozó munkáját a mobilnyomtató, ilyen például az ingatlanközvetítő vagy a biztosítási alkusz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9816819284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása