Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen kutyafekhelyet, kutyaházat válasszunk?

2021. november 04. -

A kutyák szeretett házi kedvencek, akik nagyon hálásak a sok törődésért és szeretetért, amit a gazdiktól napról-napra kapnak. A kutyatartás nagy felelősséggel és odafigyeléssel jár, ráadásul rengeteg felszerelésre van szükség. Legyen szó kinti vagy benti kutyusról, kutyafekhely vagy kutyaház okvetlen kelleni fog. Ahogy nekünk embereknek is, a kutyáknak is szüksége van a pihenésre, amihez elengedhetetlen kellék egy kényelmes fekhely, így szeretett kedvencünk is el tud egy kicsit vonulni a világ zajától.

A kutyaházat fel kell készíteni a télre.

Ma már számtalan típusú kutyafekhely közül válogathatunk, de az eb fajtáját és méretét okvetlen vegyük számításba. A nagy választék bizony óriási fejtörést okoz a gazdiknak, hogy pontosan melyik típust is válasszák, de a legfontosabb, hogy még egy csekély mértékben se legyen kisebb, mert akkor biztos, hogy kényelmetlen lesz. Amennyiben valamilyen baj van a fekhellyel, azt észre fogjuk venni, mert a kutya akkor kerülni fogja és nem használja majd szívesen. Léteznek odú szerű kutyafekhelyek is vagy olyanok, amelyeknek magasított szélei vannak. A kutya bundázata sem mindegy, hogy milyen, ha vastag, tehát ne vásároljunk olyat, amiben melege lehet.

Mit tegyünk a kutyaházba?

A kinti kutyáknak jellemzően van kutyaházuk, ahová be tud húzódni, de elengedhetetlen, hogy a ház szélvédett legyen. A kutyaháznak télen is biztonságot és kényelmet kell nyújtania és védenie az ebet a zord időjárástól, erős széltől és a csapadéktól. Fontos, hogy a kutyaház ne közvetlenül a talajon álljon, hanem valamivel támasszuk alá, ez lehet akár tégla, vagy raklap is, ezáltal a csapadéktól sem ázik fel és a hideget sem veszi át. A kutyaház szigetelését sem árt elvégezni, valamint a bejáratot lefedni, erre egy szőnyegdarab vagy egy fólia is alkalmas.A kutyaházat belülről szalmával vagy forgáccsal béleljük ki és ne textíliákkal, mivel ezek könnyen átnedvesedhetnek.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már kaphatóak olyan kutyaházak is, amelyekbe fűtőpanel beszerelése is lehetséges, így garantáltan meleg környezetet biztosíthatunk a kutyusnak, még a legnagyobb hidegekben is. A kis fogyasztású, infrapaneles kutyaházak teljes mértékben kutyabarát megoldásnak számítanak, ráadásul az áramütés veszélyétől sem kell tartanunk, ugyanis alacsony feszültségről üzemelnek.A kutyaház fűtését viszont átgondoltan szükséges használni, észre lehet majd venni az eben, ha igényli szervezete a melegebb hőmérsékletet.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7116745836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása