Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Ismerjük meg a Weller forrasztópáka történetét

2021. március 18. -

A forrasztástechnológia történetébe már beleivódott a Weller név, ugyanis Carl Weller 1941-ben szabadalmaztatta az első kézi forrasztópáka modelljét. Az eszközt felfűtötte és le s hűtötte gyorsan. 1945-ben családi vállalkozás keretein belül indult útnak a Weller Manufacturing Company Philadelphiában. Az évek múlásával egyre több gyártó alkalmazta a Weller eszközeit többek között televíziókhoz, mosógépekhez. A Weller név a fogyasztók fejében azóta a minőséget és a maximális megbízhatóságot jelenti, ma már világszerte alkalmazzák termékeiket a gyártásban és az elektronika területén.

A forrasztástechnológia számtalan iparágban meghatározó.

A márka minden szükségest biztosít, ami a forrasztási munkálatokból nem hiányozhat, a vállalat jelenleg is folyamatosan arra törekszik, hogy minél jobban fejlődjön, ezért követi a vásárlói igényeket, feltárják az iparágakban megjelenő újdonságokat, termékeiket is ennek megfelelően dobják piacra. A komplex kihívások nem jelentenek számukra terhelő akadályokat.

Milyen szerepe van a Wellernek az iparban?

A számítástechnikai eszközök, okostelefonok, videójáték konzolok ma már a mindennapjaink részévé váltak otthonunkban és a munkahelyünkön egyaránt. Ezeknek a tervezésében, tesztelésében, javításában és legyártásában is nagy szerepe van a Weller termékeknek, forrasztópákáknak. A Weller szállítja az adott iparág számára a forrasztó, kiforrasztó egységeket, javítóállomásokat. Az innovatív technológiák fejlesztésében piacvezető szerepet tölt be a vállalat, törekszenek az elvárt színvonal biztosítására. A Weller a környezettudatosságra is figyelmet fordít, tehát az eszközeik jó energiahatékonysággal rendelkeznek. Ezáltal üzleti előnyre tettek szert, hiszen nagyban csökkentették az ökológiai lábnyomot.

Az új forrasztópákák automatikus készenléti módba kapcsolhatóak, ezzel is megtakarítva az energiát, ráadásul így az eszköz élettartama is sokkal hosszabbá válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3716469290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása