Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Bővebben a digitális és az ofszet nyomtatásról

2020. október 26. -

Akik nem annyira jártasak a nyomtatás világában, azoknak nem mond sokat az, hogy ofszet vagy digitális nyomtatás, pedig a kettő között meglehetősen sok a különbség. A tökéletes végeredmény függ attól, hogy az adott anyag milyen gyorsan szárad és, hogy mekkora a mennyiség. Lássuk hát, hogy mit takar az ofszet nyomtatás és a digitális nyomtatás. 

Ofszet és digitális nyomtatás.

Bővebben az ofszet nyomtatásról...

Ennél a nyomtatási módnál az árak, akkor kedvezőbbek, ha a mennyiség jelentős. Tehát minél több mennyiség készül, az árak annál kedvezőbbek. Ennél a nyomtatásnál a nyomdagép sebessége nagymértékű, így az előállítás ideje sokkal rövidebb. A nagyobb példányszám miatt a minőség nem mindig tökéletes, inkább a fix költségekre és a sebességre fektetik a hangsúlyt. 

Mikor válasszuk az ofszet nyomtatást?

A technológiát akkor célszerű választani, ha bőséges ügyfélkörrel rendelkezünk és óriási igényeik vannak. Ez azt jelenti, hogy akár több tízezres példányszám is szóba jöhet. A közvetett nyomtatási eljárás esetében egyedi nyomóformákról van szó, amelyeket a négy nyomdai alapszín határoz meg. A folyékony festék közvetett a gumihengerre kerül, majd a nyomat a papírra. Azért költséghatékony megoldás, mert az ofszet lemezeknek csupán egyszeri előállítási költségük van. Minél több nyomtatott anyagról van szó, az ár annál kedvezőbben alakul. 

Nagy mennyiségű plakát, szórólap, prospektus, újság, könyv, naptár, mappa előállításánál célszerű ezt a nyomtatási formát választani.

Bővebben a digitális nyomtatásról...

Az ofszet nyomtatással ellentétben ezt akkor javasolt választani, ha kisebb mennyiséget szeretnénk és lehetőleg rövidebb határidőn belül. Így lehetőségünk van akár már a megrendelés napján átvenni a nyomtatott anyagokat. A nyomtatott anyag kisebb formátumú, ezért a nyomdagép költségei magasabbak. 

Főleg akkor választják ezt a formát, amikor egyedi azonosítóval ellátott levelet, meghívót, névjegykártyát, kis mennyiségű reklámanyagot szeretnének. A Focus-Premier budapesti nyomda mind a két nyomtatási formát vállalja és nagy figyelmet szentelnek a minőségre, ezért érdemes őket felkeresni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5916258082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása