Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Emeléstechnikai eszközök a műszaki berendezések szállításakor, gyártásakor

2019. szeptember 05. -

A műszaki berendezések logisztikája komoly kihívás elé állítja azok gyártásával és szállítmányozásával foglalkozó vállalkozásokat. Ennek oka, hogy a gépek, készülékek jellemzően nagy súllyal rendelkeznek, és a mozgatásukkor kiemelten ügyelni kell a sérülékenységükre.

 

A műszaki berendezések mozgatására alkalmas a molnárkocsi is.

 

Szerencsére az emeléstechnikai eszközök nagy segítséget jelentenek az ilyesfajta munkálatokhoz. Az egyik tipikusan használt megoldás a molnárkocsi, amely akár több száz kg súllyal rendelkező tárgyak mozgatását is lehetővé teszi, de ennél könnyebb, ám nagyobb mennyiségű dolgok szállításában is tud segíteni.

 

Tipikusan a kisebb méretű műszaki berendezések szállításakor használják a rekesz szállító kocsikat. Ezek legnagyobb előnye, hogy több rekesz is ráfér a hordozófelületre, így lényegesen gyorsabb lesz a pakolás.

 

Az összecsukható kocsik rendkívül praktikusak tudnak lenni, hiszen pillanatok alatt szét- és összecsukhatóak. Így például teherautókon, kamionokon tudnak jó szolgálatot tenni. Hátrányuk viszont, hogy általában kisebb a teherbírásuk, mint a fix változatoknak.

 

A lépcsőjáró kocsik a szállítmányozó cégek talán legnagyobb segítsége, főleg az olyan esetekben, amikor nagyobb méretű és súlyú műszaki berendezést kell kiszállítani emeletre úgy, hogy nincs lift. Egy hűtőt felvinni a nyolcadik emeletre meglehetősen fárasztó és sok esetben veszélyes manőver volt, ám ezek a lépcsőn is használható szállítóalkalmatosságok sokkal biztonságosabbá és egyszerűbbé teszik a műveletet.

 

Hidraulikus emelők nélkül nincs logisztika és gyártás

 

A hidraulikus emelők megjelenésével még gördülékenyebbé vált a szállítmányozás, a logisztika és a gyártás egyaránt. A raktárban történő anyagmozgatás ma már szinte elképzelhetetlen például kézi targonca nélkül, amely ezt a technológiát használja, de a kisebb társa, a béka is hasonlóan jó szolgálatot tesz.

 

Sőt: léteznek ma már olyan hidraulikus emelők, amelyekkel nagyon nagy súlyokat is meg lehet mozgatni, például komplett épületeket, hidakat, acélszerkezeteket, ráadásul még ezeknek a gigászi erőkifejtésre alkalmas eszközöknek is viszonylag kicsi a helyigényük.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7315040914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása