Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A közúti fuvarozás jelentősége a műszaki életben!

2019. május 06. -

Ahhoz, hogy egy vállalkozás eredményesen működjön folyamatosan rengeteg feladatot kell elvégezni. Adminisztráció, termelés vagy szolgáltatás biztosítása, értékesítés, kapcsolattartás és szállítmányozás hogy csak a legalapvetőbb tevékenységeket említsük. A sikeresség érdekében minden feladatot meghatározott szabályok alapján ajánlott elvégezni.

Mikor érdemes a közúti fuvarozást választani?

A közúti fuvarozás viszonylag olcsó árú szállítási lehetőség. Kisebb mennyiségű, néhány raklapnyi, vagy egy-két tucat, általában valamilyen dobozban tárolt termék, közelben, pár száz km-en belül található célba juttatásához szinte minden esetben ezt a módszert ajánlják. Ennek oka az, hogy az áruk szállítása egyetlen sofőrrel, kényelmesen és biztonságosan megoldható.
Közúti fuvarozással a nagyobb mennyiségű, komplett rakományok is szállíthatóak. Ehhez kamionokra van szükség.
A közúti fuvarozás kiegészítő szolgáltatás is lehet. Ebben az esetben a kikötőkbe és a repülőtérre viszik az árukat.

Feladatok a közúti fuvarozás előtt…

Mindenképpen szükség lesz egy megbízható partnerre. Ezen kívül a járművek típusáról, a munkatársakról valamint a kiegészítő szolgáltatásokról például a csomagolásról mindenképpen ajánlott érdeklődni. Viszont a cégnek is részletes adatokra van szüksége. Minden esetben ki kell térni a termékek típusára, mennyiségére, valamint a határidőkre és a helyszínek pontos címére.

Kivételes esetek…

Van néhány olyan termék, amelynek szállítására külön figyelmet kell fordítani. Ilyen áruk például a veszélyes anyagok. A veszélyes anyagok kezelésére, csomagolására, szállítására egyedi és rendkívül részletes szabályok vonatkoznak. Ezek az előírások szigorú követelményeket határoznak meg a veszélyes anyagokkal érintkező munkatársakra is.

Előző bejegyzésünkben a dekorüvegekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4014810638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása