Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Változások és fejlődés a Dropbox háza táján!

2019. június 03. -

A Dropbox egy felhőszolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy fontos filejainkat, videóinkat, képeinket a felhőben tároljuk, így tökéletes biztonságban lesznek még akkor is, amikor gépünk merevlemeze, vagy SSD-je megadja magát. Használata rendkívül egyszerű, könnyedén tudjuk szinkronizálni fiókunkat a számítógépünkön, vagy telefonunkon lévő mappával, így ha bármit is abba a mappába helyezünk, az automatikus feltöltésre kerül. Kiváló megoldást jelent biztonsági mentések készítésére. A világon számos egyéni felhasználó, valamint vállalkozás is használja, mivel megfizethető áron nyújt olyan szolgáltatást, mely megkönnyíti és egyszerűbbé teszi a munkát, valamint a file tárolást.

dropbox.jpg

Május végén jelentette be a cég, hogy változások lesznek a fizetős fiókoknál. A legfontosabb, hogy a Plus feliratkozással rendelkezők most már 2 TB hellyel rendelkeznek az eddigi 1 helyett. Igaz, ezt nem ingyen teszi a cég, mivel a havi 10 dolláros árat felemeli 12 dollárra. A Professional feliratkozással rendelkezők 3 helyett 5, illetve a Business feliratkozással rendelkezők 2 helyett 3 terra bájton tárolhatják fontosabb adataikat. A cég csak a Plus havi árcéduláját növelte meg, a többi előfizetésnél nem változtatott.

A tárhelyváltoztatás mellett még három új funkcióval is bővül a szolgáltatás. Az első az úgynevezett Smart Sync, ami lehetővé teszi, hogy megjelöljünk mappákat, valamint fileokat „online-only” címkével. Ez annyit jelent, hogy ezek a mappák és fileok csak a felhőben lesznek elérhetőek, nem fognak szinkronizálódni a számítógépünkkel, így nem fognak helyet foglalni. Természetesen bármikor letölthetőek lesznek. Ennek kiegészítése képen olyan újítást is bevezetnek, mely figyelni fogja, hogy mely mappát és file-t nyitottunk meg mostanában és azokat, melyeket egy ideje már nem használtunk, automatikusan „online-only” címkével látja el. Ez az újítás csak a Plus előfizetőknek, valamint az ennél magasabbaknak lesz elérhető.

A következő újítás a vízjelezés bevezetése. Ha beállítjuk, akkor automatikusan minden JPG, PNG, BMP és PDF filehoz hozzácsatolja a rendszer a nevünket és a dátumot. Ez mellett még egy biztonsági mentés funkciót is kapunk, mely lehetővé teszi, hogy visszaállítsuk a fiókunkat egy régebbi állapotba. A Plus előfizetők 30 napig visszamenőleg állíthatják vissza a fiókjukat, míg a nagyobb csomagok felhasználói akár 180 napra visszamenőleg is megtehetik ezt. A vízjelezés funkció azonban csak a Professional és Business előfizetőknek elérhető.

Az újítások még nem élnek azonban az elkövetkező 1-2 hétben valószínűleg megkapjuk őket. Többet csak a következő hónaptól kell fizetniük a felhasználóknak!

Forrás: https://www.theverge.com/2019/5/31/18647053/dropbox-storage-increase-price-plus-watermarking-smart-sync-rewind

Előző bejegyzésünkben az órákról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3914876212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása