Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A motorolaj jelentősége és tulajdonságai!

2019. március 15. -

A gépjárművek folyamatos, zökkenőmentes és biztonságos használatához sok mindenre van szükség. Megfelelő üzemanyagok, különböző olajok, szakszerű szervizelési munkák is hozzá tartoznak ehhez. Ezért sem mindegy az, hogy melyik szervizbe végzik el a karbantartási feladatokat. De fontos az is, hogy kizárólag a gépjárműhöz illeszkedő üzemanyagot és motorolajat használjanak. Így van ez minden gépjárműnél, a teherautóknál is.

Motorolaj

Miért van olyan fontos szerepe a motorolajnak?

Válasszunk bármely járműtípust, mindegyiknél rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségű motorolajat használjunk. A kamionok a haszongépjárművek közé tartoznak. Ezekkel a munkaeszközökkel szerződésben rögzített határidőn belül kell célba juttatni az árukat, ezért mindent meg kell tenni az alkatrészek tökéletes működéséért is. A teherautó motorolaj a motor mozgó alkatrészeit keni. Megakadályozza a fémek érintkezését, és jelentős mértékben csökkenti a súrlódást, elvezeti a hőt, tisztítja a motort valamint a korrózió elleni védelmet is biztosítja. Ezek a tulajdonságok természetesen az összes robbanómotornál igazak. 

Hogyan érhető ez el?

A motorolaj adalékok teszik ezt lehetővé. Ez a kenőolaj kopás- és habzásgátlókból, viszkozitás- és súrlódásmódosítókból, antioxidánsokból, tömítésregenerálókból, fém dezaktivátorokból áll.

Mire érdemes figyelni a motorolaj vásárlásakor?

A motorolajok kiválasztásakor azért is van lényeges szerepe a megfelelő típusú és minőségű kenőanyagoknak, mert a motor könnyű és biztonságos működését szélsőséges körülmények között kizárólag az eredeti termékek garantálják.

Végül pedig meg kell említeni a motorolaj cserét is. Az eredeti, tervezett kenőolajakat is megfelelő időközönként kell cserélni. Csak így működhet folyamatosan a motor, közlekedhet biztonságosan a gépjármű.

Előző cikkünkben a legjobb Virtual Private Network szolgáltatókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9514688094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása