Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A Samsung abbahagyja a Blu-ray lejátszók gyártását

2019. február 18. -

A dél-koreai óriás megerősítette, hogy leállnak a Blu-ray lejátszók fejlesztésével az Egyesült Államokban és számos meglévő terméküket sem fogják tovább gyártani. Azt nem erősítették meg, hogy soha többé nem fognak tervezni és gyártanú új modelleket, azonban jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy végleg megpecsételődik egy amúgy is haldokló műfaj sorsa. A fizikai lemezek népszerűsége folyamatosan csökken, ami főleg a streaming szolgáltatásoknak köszönhető, úgy mint a Netflix, vagy a Hulu. Egyszerűen túl kényelmes és olcsó használni ezeket a szolgáltatásokat, minthogy mindig fel kelljen állni a fotelből és kézzel behelyezni a kívánt lemezt. Egy kutatás szerint a 2018-as évben a televízió nézők között csak 66%-uk rendelkezik DVD, vagy Blu-ray lejátszóval, míg a 2017-es évben 72%-uk rendelkezett valamilyen eszközzel. A kutatást a Nielsen tette közzé és végezte el, ráadásul még azt is kiderítették, hogy egy átlagos amerikai csupán csak 5 percet tölt el naponta valamilyen DVD, vagy Blu-ray lemez lejátszására alkalmas eszközzel.

letoltes.png

Sokan azért használnak még Blu-ray lejátszókat, mert 4K-s felbontásban tudják élvezni a kedvenc filmjeiket, tartalmaikat, de az utóbbi években hatalmas változáson ment keresztül a streaming piac, így már szinte bárki számára elérhetők az olyan 4K-s tartalmak, melyek eddig csak lemezeken voltak lehetségesek.

A fejlődés valószínűleg nem fog leállni és folyamatosan azon fognak dolgozni, hogy az előfizetők minél jobb minőség mellett minél nagyobb választékú tartalmat élvezhessenek, rendkívül gyors betöltési idő mellett. Véleményünk szerint csupán 2-3 éve van hátra a Blu-ray lejátszók életéből és valószínűleg a 2019-es, valamint 2020-as évben még több híres gyártó fogja abbahagyni ezeknek az eszközöknek a fejlesztését, idővel pedig a gyártását.

A telefon piac azonban kicsit sem tétlenkedik és folyamatosan fejlődik, valamint olyan gyártók is beszállnak a versenybe, akikről nem nagyon gondolta volna senki.

Előző bejegyzésünkben a LED lámpák választásában segítettünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4814634236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása