Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A finn szaunák tulajdonságai!

2019. február 01. -

Ahhoz, hogy mindig jól érezzük magunkat, fontos, hogy bizonyos időközönként testileg és lelkileg is ellazuljunk. Ebben nagyon sokat segíthet a szaunázás. A szaunázásnak több ezer éves hagyománya van. Elsősorban Észak-Európában és Oroszországban használták. Ma már számos országban kipróbálhatjuk, a wellness egyik fontos eleme, de akár az otthonunkban is építtethetünk szaunát. A szauna folyamatosan fejlődött. Ma a legelterjedtebb típus a finn szauna.

finn-szauna.jpg

Miért érdemes finn szaunát építtetni?

Finnországban a lakosság körében is elterjedt a szauna használata. Közel 1 millió kétszázezer otthonban építettek ki kisebb- nagyobb méretű szaunákat. A panel lakásokban is kialakítható. Ez a szauna típus egyesíti a hagyományos római és török fürdők sajátosságait. De a finn szaunát emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásai miatt is ajánlott mindenkinek a saját lakásában kiépíteni. Erősíti az immunrendszert, fokozza az anyagcserét, feszesíti a bőrt és stresszoldó hatása is van.

Hogyan alakítható ki otthon a szauna?

A szauna egy kisebb kabinként kialakítható, de családi házak esetében egy különálló helyiségben is kiépíthető. A legfontosabb szerep a kályhának van. A hagyományos szauna kályhák mellett ma már az elektromos kályhák is használhatóak. A szauna helyiség belső tere fával borított. Az ágyakat és a fejtámlákat is fából gyártják.

Milyen kiegészítőkre lesz még szükség a finn szauna otthoni használatához?

A finn szaunában nem csak a gőz és a pára jótékony élettani hatásait élvezhetjük, hanem a kellemes illatokat is. Ebben segítenek az illóolajok, mézek valamint a sóoldatok.
De a finn szauna kényelmes otthoni használatához szükség lesz néhány kefére, amelyekkel a hátat és talpat lehet dörzsölni. Ezen kívül textilekről sem szabad megfeledkezni. Szauna kendőket és törölközőket is érdemes vásárolni.

Előző bejegyzésünkben a 2019-es CES-ről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6814596700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása