Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

CES 2019 – Középpontban a TV-k!

2019. január 14. -

A CES (Consumer Electronics Show) egy minden évben megrendezett esemény, melyen a világ vezető tech cégei mutatják be legújabb fejlesztéseiket és, hogy miket szánnak majd a vásárlói piacra. Az itt bemutatott újdonságokra azonban a legtöbb esetben még várni kell, hogy a boltok polcaira kerüljön. Ahogy minden évben, idén is a legnagyobb figyelmet a televíziók kapták, és nem is véletlenül, mivel megint csak sikerült olyan újdonságokat bemutatni, melyeket a legtöbben csak a Youtube-on fognak megcsodálni.

LG SIGNATURE OLED TV R

lg_signature_oled_tv_r.jpg

Az LG ezt a hihetetlennek tűnő technológiát már tavaly bemutatta, de idén bejelentették, hogy ebben az évben fogják piacra dobni ezt a TV-t. A készülék különlegessége, hogy képes egy kisebb méretű tartókonzolba összecsuknia magát, mint amekkora a TV mérete. Az amúgy 165 centiméteres képátlójú készülék OLED technológiával készült, így biztosan nem lesz panasz a képminőségre és az összecsukhatóság is rendkívül praktikus lesz a mindennapokban. Kisebb méretű kijelzőként is használható lesz a készülék, ahol például az időt, vagy egyéb hasznos információkat jeleníthetünk meg.

LG 88-INCH Z9 8K OLED

lg_88-inch_z9_8k_oled.jpg

Árakat még nem tudunk, de valószínűleg ezek a hagyományosabb típusú modellek több emberhez eljuthatnak majd. Szintén OLED technológiával készült televíziók, és több méretben is elérhetőek lesznek. A legnagyobb modell 223! centiméter képátlójú és 8K felbontású lesz. A 190 centiméteres képátlójú eszköz csak LCD technológiát kapott.

SAMSUNG 75-INCH MicroLED 4K TV

samsung_75-inch_microled_4k_tv.jpg

A legújabb MicroLED technológiáról egy másik cikkben szeretnénk írni, de röviden annyi a lényege, hogy képes világosabb képek megjelenítésére, mint más technológiák és sokan a legnagyobb áttörésnek tartják az OLED megjelenése óta. A Samsung idén bemutatta a MicroLED technológiával készült 190 centiméteres képátlójú 4K felbontású tévéjét. Arról nem beszéltek, hogy mikor fog megjelenni hivatalosan. Ez a készülék is eléggé futurisztikusnak tűnik, mivel blokkokból épül fel. Ez azt jelenti, hogy elméletben bármilyen dimenziójú készülék megalkotható. Jelenleg csak a 190 centiméteres tévét mutatták be, de nagyon valószínű, hogy kisebb modellek is meg fognak jelenni, mivel sokaknak nem jöhet szóba ilyen hatalmas képátló.

Ezek lettek volna azok a készülékek, melyek miatt leesett az állam. Ahogy írtam egy későbbi cikkben szeretném ismertetni a MicroLED technológia sajátosságait. Remélem tetszett a bejegyzés és már jobban tisztában van az idén és jövőre megjelenő csúcskészülékekkel! Az előző bejegyzésben az elektronikai berendezések szakszerű szállításáról volt szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8614561578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása