Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen pozitív tulajdonságokat hordoz magában az infrapanel?!

2018. augusztus 27. -

Az infrapanellel való fűtés nagy belmagasságú területeken is lehetséges, például raktárakban, csarnokokban, hiszen ezeket a helyeket képtelenség kifűteni hagyományos fűtéssel, ráadásul a meleg levegő felszáll a magasabb részekbe, így az ott tartózkodók, dolgozók minden bizonnyal fázni fognak. A paneleket viszont célzottan irányíthatjuk a kívánt helyre, és az infrasugarak által keltett hő ott is marad, nem száll fel a magasba.

 

Sokkal több előnnyel jár az inrapanellel való fűtés, arról nem beszélve, hogy a hozzá tartozó panel kevés helyet igényel, akár a plafonra is felszerelhető. Egy költözés alkalmával is egyszerűen magunkkal vihetjük az új helyre. Nem kell tartanunk a rejtett hőveszteségektől, hosszú távon működőképes, nem lesz szükség karbantartásra, tehát még erre sem kell költenünk.

 

Az infrapanelekkel való fűtés kiváló megoldás, számos pozitív tulajdonsága van!

Hogyan működik az infrapanel?

 

Az infrapanelekben kialakuló elektromágneses sugárzás által kiváló hősugárzót kapunk, ami azért tekinthető kimondottan jónak, mert a villamos energia oly módon alakul át sugárzó hővé, hogy az 100%-ban veszteségmentes. Általában 7-14 mikron hullámhosszon irányítja a hőt a lakótér felé, ami a legmegfelelőbb az emberi test számára, tehát még az egészségünkre is jótékony hatással van.

 

Az Infrapanelt kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatjuk, így egy hűvösebb napon is kellemesen fogjuk érezni magunkat a teraszon ücsörögve.

Előző bejegyzésünkben a víztisztító berendezésekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6714205783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása