Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Biztonsági kamera rendszer - Védje ingatlanját!

2018. június 11. -

Mi az a biztonsági kamera rendszer?

 

A biztonsági kamera rendszerek lehetőséget nyújtanak arra, hogy kellő védelmet biztosítsanak az értékek számára. Kültéri, és beltéri változatban is alkalmazhatóak. A biztonsági kamera rendszerek segítségével esélyünk van a videón történő megfigyelésre. Angol elnevezés szerint CCTV. Rendszereik zártláncúak, az általuk rögzített képeket pedig videó jelekké alakítják át. Az élő felvételt, és a kamera képeit csak az tekintheti meg, akinek van rá jogosultsága, éppen ezért az adatok zárt úton jutnak el az illetékes személyek eszközeire. Napjainkban az internetes és számítógépes hálózatok segítségével is módunk van betekintést nyerni, akár egy távolabbi létesítmény zártláncú videó hálózatába is. Egyszerűen megtekinthetőek a pillanatnyi élő képek, vezérelhetőek a kamerák, és bármikor visszakereshetőek az adatbázisban egy régebbi időpont, múltbéli esemény felvételei.

Biztonsági kamera

 

Milyen típusú biztonsági kamera rendszerek vannak?

 

Számtalan típusból adott a lehetőség választani, létezik normál dobozos, másnéven boksz kamera, fix objektív kamera, kompakt kamera, ami kültéri kameraházat is tartalmaz, panel-, cső-, valamint dome-, és speed dome kamera.Vannak IP kamerák, amelyeknél az információ átadás IP alapú számítógépes hálózat segítségével megy végbe.Maga a kamera, és a rögzítő egység közötti összekötést mind ez idáig többnyire kábelekkel oldották meg, de egyre elterjedtebb a vezeték nélküli biztonsági kamera rendszer kiépítése.

Kültéren szükséges hozzájuk egy védőház, ami védelmet biztosít a napsugárzás, csapadék, és egyéb időjárási hatások ellen, valamint mechanikai biztonságot is nyújt a szándékos rongálással szemben.Valamennyi biztonsági kamera rendszert ki lehet egészíteni infra-megvilágítókkal, így éjjellátó, és hőkameraként is betöltik funkciójukat.

 

Kinek van rá szüksége?

 

Egyre gyakoribb a biztonsági kamerák magán célú használata, de emellett fontos kiemelni néhány egyéb esetet is, amelyeknél nélkülözhetetlen a rendszer kiépítése.Üzleteknél kiválóan alkalmas a lopások csökkentésére, alkalmazottak megfigyelésére, legyen szó akár egy nagy áruházról, vagy kisboltról.Berendezések, gépek megfigyelésére is tökéletes gyárakban, ipari területeken belül.Továbbá benzinkutak, bankok, ékszerboltok elengedhetetlen kelléke egy biztonsági kamerarendszer.

A közbiztonság is növelhető kihelyezett térfigyelő kamerákkal, valamint speed dome kamerákkal, amelyek forgathatóságának köszönhetően az egység körüli terület 360º -ban szemügyre vehető.

Előző bejegyzésünkben a legelterjedtebb forrasztópáka márkákról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9414040988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása