Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Melyek a legelterjedtebb forrasztópáka márkák?

2018. május 07. -

A forrasztástechnika olyan tevékenység, amely által képesek vagyunk oldhatatlan kötést készíteni a fémek között. A forrasztás olyan anyaggal történik, ami különbözik az alapanyagtól, és kisebb olvadáspontú, ezt hívjuk szaknyelven forraszanyagnak. Forrasztási hőmérsékleten az alapfém, és a forraszanyag oldják egymást. A forraszanyagokon kívül a munkálatokhoz elengedhetetlen a hőforrás, amelyhez a forrasztópáka nyújt segítséget.

 

Melyek a legelterjedtebb forrasztópáka márkák?

 

Weller

Azoknak, akik jártasak a forrasztásban, tökéletesen ismerik, és szeretik a Weller által gyártott termékeket. A cég már 1940 óta szolgálja ki vevőit, minőségi, és megbízható forrasztópákákkal, forrasztóállomásokkal, és minden egyébbel, ami a munkálatokhoz elengedhetetlen. Kiváló eszközöket nyújtanak az otthoni barkácsembereknek, és az ipari vállalatoknak is egyaránt. A Weller termékeire jellemző, hogy gazdaságosak, rövid időn belül felmelegszenek, illetve a pákahegyek gyorsan és egyszerűen cserélhetőek. Maximálisan odafigyelnek arra, hogy csak a legjobb anyagokkal dolgozzanak, hogy az eszközök hosszú ideig kiszolgálják a megrendelőiket, és masszívak legyenek. Tökéletes forrasztási pontokat hozhatunk létre egy Weller forrasztóállomás, és forrasztópáka segítségével. Árban nem az olcsó kategóriát képviselik, de megéri belefektetni a pénzt, hiszen minőségi eszközzel, minőségi munka végezhető.

 weller.png

 

JBC

A Spanyol cég már 80 éve képviselteti magát a piacon, de csak körülbelül másfél-két évtizede szerepelnek a legjobbak listáján. Ez alatt az idő alatt kiváló fejlesztéseken mentek át a termékek, jellemző rájuk az intelligens elektronika, és a részletes teljesítményszabályozás. A JBC forrasztópákái nagyon rövid időn belül, mintegy 2 másodperc alatt elérik a szükséges hőmérsékletet, valamint rendkívül gyorsan reflektálnak a hőterhelés általi változásokra. Csúcstechnológiájuknak köszönhető, hogy a forrasztóállomásokon programozható jó néhány üzemi paraméter, ezzel is elősegítve, hogy az adott munkafolyamathoz szükséges feltételek teljesüljenek. A márka egy erős középkategóriát képvisel, többek között forrasztópákákat, többpákás javítóállomásokat, meleg levegős készülékeket forgalmaznak.

jbc.jpg 

Ersa

Széles választékban nyújtanak remek megoldásokat a mesterembereknek. Az Ersa forrasztóállomásai többféle módon is variálhatóak, és a szabályozó rendszerük pontossága is kiváló. Az eszközöket a legjobb minőségben gyártják le, hogy a munkálatokat követően a végeredmény tökéletes legyen. Viszonylag kedvező áron érhetőek el a termékek, minőségben mégis lehengerlőek. Ideális választás azoknak is, akik számára mérvadó az alacsony üzemeltetési költség.

ersa.png

 

Quick

A vállalat 1994-ben alakult, és kiemelkedő szerepet képvisel az elektronikai szerelőiparban. Több típusú forrasztó berendezést forgalmaznak kiváló minőségben. Termékei között minden szükséges eszköz, és berendezés megtalálható, ami elengedhetetlen a forrasztási munkálatokhoz, mint például forrasztó-, és átdolgozóállomások, lézeres és szimpla forrasztó robotok, de még infravörös és forró levegő átdolgozó rendszerek is. A vállalat célja, hogy olyan eszközöket juttathassanak el a szakemberekhez, amelyek megkönnyítik a munkálatokat, meghibásodás nélkül hosszú ideig kitűnően működnek, éppen ezért kiemelkedően figyelnek arra, hogy minőségi anyagokkal dolgozzanak. Kedvező árakat biztosítanak, és fontos számukra az ügyfelek véleménye, és a velük való folyamatos kapcsolattartás.

quick.png

 

Ha egy megbízható  webáruházból szeretne vásárolni minőségi forrasztópáka termékeket, akkor kattintson a linkre és tekintse meg a széles páka kínálatot!

Előző cikkünkben az SMD forrasztásról volt szó, érdemes azt a cikkünket is elolvasni!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5413898080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása