Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Az SMD forrasztás

2018. május 02. -

A vállalkozások életét és sikerességét számos tényező befolyásolja. Ott vannak például a különböző jogszabályok, a partnerekkel kötött egyes szerződések valamint a zökkenőmentes termeléshez szükséges eszközök, alkatrészek is. És ez csak néhány nagyon fontos feltétele a vállalkozások sikerességéhez. Ebben a bejegyzésünkben a termeléshez szükséges alkatrészek biztosításának egyik lehetőségéről, az smd forrasztásról írunk.

Milyen területeken használható az smd forrasztás?

smd_technologia.jpgEzzel a módszerrel a nyomtatott áramköri lapokra helyezik el az alkatrészeket. Költséghatékony és tartós megoldást jelent.

Milyen típusai vannak a smd forrasztásnak?

Az smd forrasztásnak két fő típusának a használata terjedt el. Az egyik az újraömlesztéses forrasztás, a másik pedig a hullámforrasztás.

Miért érdemes az újra ömlesztéses forrasztást használni?

Ezzel a módszerrel kiváló minőségű alkatrészeket lehet gyártani, viszonylag egyszerű eljárással. A forrasztást a beültető gép, a speciális kemence és a paszta segítségével végzik el.

Miért jó az smd hullámforrasztási módszer?

Ez az smd forrasztási módszer ennél valamivel bonyolultabb. A kemencét és a beültető gépet ugyanúgy használják, de a forrasztó anyagot most a ragasztó helyettesíti. Az smd hullámforrasztás jóval bonyolultabb eljárás, mint az újraömlesztéses forrasztás.

Hogyan válasz partnert az smd forrasztáshoz?

Az smd forrasztás módszer 1980-óta érhető el. Folyamatosan megújul, ugyanakkor a tökéletes eredmények elérése érdekében fontos, hogy a korábban felsorolt eszközök kiváló minőségűek legyenek és munkatársak is a lehető legprecízebben végezzenek el minden részfeladatot. A partner kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a mintadarabokról sem. Fontos, hogy egy-egy prototípust megkapj, a nagy mennyiségű gyártás előtt.

Előző bejegyzésünkben a kagylótelefonokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7313884804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása