Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen szerszámokra lesz szükségünk a karácsonyfa állításhoz

2017. november 17. -

A karácsonyfa állítás hagyománya még ma is népszerű a családok körében. Igaz, hogy ma már környezetvédelmi és kényelmi okokból, sokan inkább műfenyőt állítanak manapság, ám vidéken és ahol rajonganak még a valódi fenyő illatáért karácsonykor még ma is élő fenyőfát állítanak, esetleg élő, kiültethető fát vásárolnak.

karacsonyfa-allitas.jpg

A karácsonyfa kiválasztásának és felállításának minden családban sajátos hagyományai vannak. Ami a fenyőállítást illeti, nem túl sok szerszámra van hozzá szükség, egy jó minőségű, éles baltára, ha erdőből, vagy faiskolából vesszük, ahol mi vághatjuk ki, akkor azért egy láncfűrész, vagy favágó fűrész is jó, ha van nálunk. A kivágás után haza is kell szállítanunk a fát, ekkor jön jól pár gumipók és tetőcsomagtartó, amire felfogathatjuk és hazavihetjük fenyőnket.

Hazaérkezve jöhet a következő, férfit próbáló feladat, a talpba faragás. Ha előrelátóak voltunk, állítható, csavaros talpat vettünk, ha nem akkor faragni kell. Ehhez ajánlunk szintén egy megfelelő kézi baltát, a gyorsabb haladáshoz dekopír fűrészt. A finomabb igazításokhoz kézi fűrészt is bevethetünk. Ha nem sikerült tökéletesen a faragás és kicsit billeg a talpban, esetleg biztosra akarunk menni, ki is kötözhetjük fánkat (ez plafonig érő, nagy fáknál kifejezetten jó biztonsági megoldás). Ha ezzel is meg vagyunk és áll a fa, jöhet a díszítés. Ehhez egyszerűbb, háztartási szerszámok (olló, csípőfogó stb.) jöhetnek jól, és persze a díszek! A családi egység és a karácsonyi hangulat elmélyítése érdekében ezt már családunkkal érdemes elvégezni.

Előző bejegyzésünkben a mosógépekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4213292973
süti beállítások módosítása