Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Villanypásztorok vadkárelhárításhoz

2016. október 27. -

A villanypásztor kiépítéséről már esett szó, most pedig beszéljünk a használatáról. A testi épségünk mellett az értékeink védelme érdekében is rengeteget teszünk. Szerencsére egyre több lehetőség közül válogathatunk. Vásárolhatunk különböző típusú páncélszekrényeket, felszereltethetünk kamerákat illetve riasztó berendezéseket is a házunkra, rácsokat rakhatunk az ablakokra, vagy az ajtókra is. De választhatjuk az elektromos kerítéseket is.

villanypasztor.jpg

Miért jó a villanypásztor kerítés?

A villanypásztor kerítés egy áram ütéssel ijeszti meg és tartja távol a betolakodó állatokat. Környezetbarát elven működik, hiszen semmilyen károsodást sem okoz az élőlényeknek. Bárhova kiépíthető, mivel napelemmel is üzemeltethető.

Hol van szükség villanypásztorokra?

A villanypásztorok legnagyobb szerepet a vadkárelhárítás területén töltik be. Az elektromos kerítéssel akár több hektárnyi mezőgazdasági termőföld növényeitől is távol tarthatóak a kistestű nyulak, de akár a több száz kg-os vaddisznók is.

Ha kertes házban él, akkor is nagy hasznát veheti a villanypásztoroknak. Ilyenkor ugyanis a csirkéktől és a család négylábú kedvenceitől a kutyáktól és a macskáktól kell megóvni a veteményes kertet és a kisebb virágokat is.

Az elektromos kerítés kiépítését akkor is javasoljuk, ha ön cégtulajdonos. A villanypásztorok ugyanis megakadályozzák azt, hogy a rablók a vállalkozás területére jussanak be. De az elektromos kerítések meg is óvhatják a vadállatokat, ezért szinte minden állatkertben, illetve az erdők elkerítésekor is találkozhatunk vele.

Mire figyeljen a villanypásztorok elhelyezésekor?

A villanypásztorok telepítésénél szerencsés helyzetben van. Nincs szükség ugyanis semmilyen szakértelemre, egy kis kézügyességgel akár önállóan is megoldhatja. Ha nagyobb több hektáros területet szeretne elkeríteni, akkor azért számítson arra, hogy szüksége lesz segítségre és autóra is. Az alkotó elemek elhelyezésekor pedig nagyon fontos szerepe van a földelésnek, mivel a hagyományos kerítésekkel ellentétben a villanypásztorok ki is éghetnek.

Előző bejegyzésünkben a lézeres szemölcseltávolításról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8011844181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása