Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mit kell tudni a villanypásztor kiépítésről? Itt a válasz!

2015. március 26. -

A villanypásztorok használata Nyugat-Európa szinte minden országában elterjedt, rendkívül jól beilleszkedik a természetbe, az utazók számára is jól látható készülékek. Hazánkban is egyre többen alkalmazzák. Az állatkertek, vadasparkok valamint állattenyésztéssel és gondozással foglalkozó intézmények, kórházak mellett egyéb ágazatokban is használhatják, valamint egyre több termelő üzemnél is alkalmazzák.

villanypásztor

A villanypásztor jellemzői

A villanypásztorok elektromos árammal működő kerítések. Az üzemelésükhöz ezért hálózati csatlakoztatásra vagy napelem rendszerről feltölthető akkumulátorra van szükség. A villanypásztorok általában acélból vagy ritkább esetben alumíniumból készülnek és nagy feszültségű elektromos impulzusokat fejtenek ki.

A villanypásztorok alkalmazása

A villanypásztorok alkalmazása minden esetben valamilyen módon összefügg a védelemmel. Az ipari üzemekben a vagyon megőrzésére és a tolvajok távol tartására, az erdőtelepítés esetén a fák, bokrok biztonságos fejlődésére, az állatokkal foglalkozó intézményekben az állatok elkülönítésére és a látogatók valamint a személyzet testi épségének a biztosítása érdekében, a családi illetve hétvégi házakban a veteményes és a gyümölcsös kert elhatárolására, a termények megóvására, a házi haszonállatokkal foglalkozók a karámok, legelők elkerítésére, az erdők közelében élők a vadállatok által okozott károk elhárítására használják.

A megfelelő védelmet biztosító villanypásztor kiválasztása

A sokoldalú alkalmazási lehetőség eltérő típusú villanypásztorok kiépítését indokolja. A kialakítás előtt fontos meghatározni azt, hogy hogy mekkora területet kívánnak elkeríteni és azt is érdemes figyelembe venni még, hogy mekkora testű állatoktól kívánják távol tartani a földet. A kisméretű házi állatok és a nagy testű vadak ugyanis eltérő hosszúságú és magasságú villanypásztorok használatát igénylik.

Előző bejegyzésünkben az elektromos cigaretta működéséről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr277307054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása