Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Led mélysugárzó

2016. május 26. -

A fény minősége jelentősen befolyásolja számos tevékenységünket, illetve a hangulatunkat is. Az egyes feladatok végrehajtásához eltérő erősségű és színű megvilágításra van szükség. Napközben, illetve a tavasztól őszig terjedő időszakban természetes körülmények között élhetünk, csupán esténként és néhány természetes fénytől elzárt területen van szükség a világítástechnikai eszközökre. Míg az őszi és a téli időszakban szinte minden helyiségben, viharos napok esetében pedig sokszor nap közben is felkapcsoljuk a lámpát. Nélkülük ugyanis lassabban és baleseteket okozva végezhetjük a munkáinkat.

60_led_3w_spot_light_eq_25w.jpg

A tevékenységeink rutinos végrehajtása érdekében szükségünk van számos világítástechnikai eszközre, minden helyiségben és a külterületeken, az udvaron, a kertben, vagy az egyes lakberendezési tárgyakban beszerelve.

A hatalmas választék megnehezíti a megfelelő lámpatest megtalálását is. Egyik kiváló megoldás lehet a led mélysugárzó.

A led mélysugárzó ahogyan arra a neve is utal a legmodernebb eljárással készített számos előnyös tulajdonsággal rendelkező led termék családba tartozik. Az üzemeléséhez jóval kevesebb energiára van szükség, mint a halogén lámpatesteknek, ezért a működtetésük is jóval olcsóbb, mint a sok helyen ma is használt világítástechnikai eszközöknek. A led mélysugárzóknak különböző típusai vannak. A teljesítmény alapján 10, 18, 30, 40 Wattos világítástechnikai eszközök közül válogathatunk. A kibocsátott fényhőmérséklet alapján pedig megkülönböztethetőek a hideg és meleg fehér színű lápatestek is. Emellett a led mélysugárzók sajátos jellemzője a kibocsátott fény 100 %-os hasznosulása. A kialakításuknak, a lefelé néző led chipnek köszönhetően ugyanis a kibocsátott fényt teljes egészét világításra használják.

Hol és mikor érdemes led mélysugárzót használni?

A led mélysugárzók a háztartásokban, közösség intézményekben valamint a termelő üzemekben is kiválóan működnek. A fényforrás ára azonban jóval magasabb, mint a jelenleg használt lámpatesteké, ezért célszerű figyelembe venni a megtérülés idejét is. A LED panelekről egy régebbi cikkünkben írtunk, érdemes azt is elolvasni!

Előző bejegyzésünkben az utángyártott tintapatronokról esett szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr938747594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása