Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért kéne nekem rámpafűtés?

2016. január 20. -

Magyarországon évente közel fél évig szükséges valamilyen fűtési módszert használni, a kellemes levegő biztosítása érdekében. A korábban megszokott gáz és fa tüzelésű rendszerek mellett egyre több helyen használnak valamilyen elektromos fűtőrendszert is. Az új módszer a környezet barát lehetőségek közé sorolható, hiszen ahogyan arra a neve is utal villamos energiát használ fel a működéséhez, további előnye pedig az, hogy több funkció betöltésére is képes, mint a korábban használt rendszerek. Az elektromos fűtéssel ugyanis nem csak a különböző helyiségekben biztosítható a kellemesen meleg levegő, hanem akár külterületen is használhatóak hó és fagymentesítés céljára.

car-and-snow-1262078496_66.jpg

Hol és miért célszerű a külterületi elektromos fűtőrendszer használatát?

Külterületeken három jellemző helyen, az ereszcsatornákon, bizonyos csöveken illetve kapubejárókon, lépcsőkön találkozhatunk elektromos fűtőrendszerrel. Egyre népszerűbb a rámpafűtés is. Ezzel a módszerrel ugyanis a havat és a jeget is el lehet olvasztani. A külterületi fűtőrendszerek használatának elsődleges célja az egészség megóvása. Fagyos időjárás esetében ugyanis gyakrabban alakulhatnak ki súlyos balesetek is. Érdemes megemlíteni még a gépjárművek illetve a bejárók állapotát is. A nagy mennyiségű hó és a jeges időjárás ugyanis jelentős károkat okozhat ezekben az eszközökben illetve területeken is. További előnye az, hogy elkerülhető a gyakran sok időt igénylő és nehéz fizikai munkát jelentő hó és jég eltakarítási munkálatok.

Hogyan működik a rámpa fűtés?

A kiváló minőségű és az időjárás viszontagságainak is ellenálló, aszfaltba, kőbe és betonba is beépíthető kábelek, automatikusan működnek, így kizárólag rossz időjárási körülmények között kapcsolnak be, és érzékelik a változásokat, így megfelelő hőmérséklet eseteben automatikusan ki is kapcsolnak.

Előző bejegyzésünkben a 2016-os CES-ről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr558289674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása