Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hómaró gépek a téli hónapokra

2016. január 06. -

A téli hónapokat egyre többen nagy örömmel várják. A telet a tiszta levegő és a hideg időjárás jellemzi. A szabadtéri sportok, a fűszeres ételek és italok elkészítése és fogyasztása mellett azonban gondolni kell azokra a nehézségekre is, amelyeket a téli időjárás okoz. Egyrészt a nagy mennyiségű, olykor hirtelen lezúduló csapadék bizony megfázáshoz vezethet, sőt ha a hőmérséklet fagypont alatt van, akkor az utak eljegesedhetnek és a csatornákon is hosszú vastag jégcsapok jelenhetnek meg. Ilyenkor gyakran elcsúszhatunk, kificamodhat a bokánk is, de a fejünkre zuhanhat egy súlyos jégdarab, ami a legrosszabb esetben csonttörést is okozhat. Ezen felül az autós közlekedést is nagyban akadályozhatja a lezúduló hótömeg.

homaro.jpg

Ezek a nehézségek, betegségek és balesetek azonban elkerülhetőek. Különböző anyagokat (só, homok, föld) szórhatunk a járdákra, vagy rendszeres időközönként elsöpörhetjük a havat. Ez azonban folyamatos figyelmet igényel, és gyakran ismétlődő feladatok végrehajtását jelenti. Ezt azonban nem mindenki teheti meg, sokan vannak, akik a munkába járnak, és nincs idejük, és energiájuk havat lapátolni, jegesedés ellen küzdeni. Ilyenkor lehet nagy hasznát venni a hómaró gépeknek. A választék óriási, ezért célszerű néhány szempontot a vásárlás előtt figyelembe venni. Lényeges szerepe van a tisztításra szoruló terület nagyságának, a kisebb udvarok esetén elegendő egy alacsonyabb teljesítményű, keskenyebb lapáttal felszerelt gépet választani. A nagyobb területeknél pedig a magasabb teljesítményű önjáró gépek vásárlása indokolt. Meg kell határozni azt is, hogy milyen típusú felületen kívánják használni a hómarót. A térkövek és díszkövek tisztításához ugyanis speciális gépekre van szükség. Jó ha ismerjük a hó állagának a jellemzőit is. A hómarok minden esetben összegyűjtik és eltávolítják a csapadékot és az eredeti állapotát is megőrzik a felületnek.

Előző bejegyzésünkben a légtisztító szűrőcseréjéről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr618245250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása