Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen gyakran kell tisztítani a szűrőt a légtisztítóban?

2015. december 09. -

A tisztaság az alapfeltétele a mindennapi életünknek. Fontos, hogy testünk és az ingóságaink is tiszták legyenek, illetve tiszta levegővel lássuk el a szervezetünket. A szennyeződések miatt ugyanis számos egészségügyi probléma alakulhat ki. Allergiás tünetek, a szem illetve bőr szárazsága, légúti megbetegedések, hogy csak néhányat említsek. A levegő tisztaságának megőrzésében illetve visszanyerésében segítségünkre lehetnek a légtisztító készülékek.

parasito.jpg

Mire figyeljünk a légtisztító kiválasztásakor és használatakor?

A légtisztítók óriási választéka áll a vásárlók rendelkezésére, ezért nehézséget jelenthet a megfelelő termék kiválasztása. Vannak azonban speciális típusai is, amelyek képesek a szennyező anyagok kiszűrésére, így ha egy ismert egészségügyi problémája van, akkor a tünetek mérsékléséhez szükséges párásító vagy épp párátlanító gyorsan megtalálható. Általános esetben pedig szükség van a helyiségre vonatkozó pontos adatokra, amelyek a méretre és a fűtő rendszerre vonatkoznak. A megfelelő termék kiválasztása után következhet a beszerelés, Fontos, hogy kizárólag a megfelelő szakértelemmel rendelkező személyek végezzék el az egyes munkálatokat és az is, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végezzenek el. A készülékek külső felülete könnyen tisztítható, néhány egyszerű mozdulattal letörölhető, A működését szabályozó felszerelések közül pedig rendkívül hangsúlyos szerepet kap a szűrő. Ez az alkatrészfelel a levegő megtisztításáért a szennyeződésektől, a meghibásodása akár működésképtelenné is teheti a párásítót. A szűrőt, amennyiben az előírások nem tartalmaznak meghatározott időszakokra vonatkozó javaslatokat, a használattól függően kell tisztítani. Ajánlott legalább egy kis hidegvízzel kiöblíteni, Fontos hogy a szűrő teljes felületét alaposan átjárja a víz is gondoskodni kell a megfelelő szárításról is. Természetes körülmények között hősugárzó készülékektől távol célszerű szárítani.

Előző bejegyzésünkben a megfelelő fűnyírásról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr328152040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása