Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Ütvefúrók mindenféle háztáji munkához

2015. június 30. -

A családi és karbantartó műhelyekben illetve a termelő ágazatok üzemeiben is számos olykor több funkciót is betöltő készülékekre van szükség. A tökéletes kivitelezés és a precizitás számos esetben alapkövetelmény, amely elérésében nélkülözhetetlen szerepet töltenek a folyamatosan fejlesztett szerszámok. Egyik ilyen több feladat elvégzésére alkalmas készülék az ütvefúró gép. A készülék számos típusa kapható, különbséget tenni legkönnyebben pedig a teljesítményük alapján lehet. Az áruházak termék kínálatában általában 550-1100 Watt teljesítményű termékek széles választéka található meg. A gépek további fontos jellemzője a fordulatszám, amely bizonyos gépek esetében szabályozható, így a felhasználó maga döntheti el azt, hogy egy másodperc alatt mennyit forduljon a gép. A készülékek eltérnek a fúró méretében is vastagabb és vékonyabb átmérővel rendelkeznek. A kialakítók gondoltak a feladatok kényelmes végrehajtására is, ezért a jobb és balkezes személyek által is használható termékeket fejlesztettek ki, valamint figyelembe vették azt is, hogy az ütvefúrókat a munkavégzés teljes ideje alatt emelni és tartani kell, ezért igyekeztek könnyű szerszámot kialakítani. A készülékek minden esetben elektromos árammal üzemelnek, a legújabb fejlesztésű árucikkek között megtalálhatóak az akkumlátorral működő gépek is.

utvefuro.jpg

Az ütvefúrók használata

 

Miért van szükség a különböző teljesítményű ütvefúrókra- kérdezhetik jogosan. Nos a számos funkció és az egyes alapanyagok indokolják a nagy választékot. A készülék, ahogyan arra a neve is utal a legkülönbözőbb összetételű anyagokat üti és fúrja, Emellett azonban kiválóan alkalmazható festék keverésére és csavarozásnál is. Az eltérő szerkezetű anyagok megmunkálásához más és más típusú készülékre van szükség. A gépek alkalmasak fa, fém, műanyag, beton, kő és gipszkarton átalakítására is.

Előző bejegyzésünkben a villanypásztorokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr647585974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása