Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Elektronikai eszközök a mindennapokban.

2015. április 02. -

A XXI. században, a nyugati kultúrákban élők számára elképzelhetetlen a hétköznapok elektronikai eszközök nélkül. Gondoljuk csak végig, hogy otthonunkban mennyi olyan tárgy vesz körül bennünket, amely elektromos árammal működik. Ezeket a készülékeket használjuk a világításhoz, a sütéshez és a főzéshez, valamint a tisztításhoz és a testápoláshoz, sőt a szórakozáshoz, kapcsolattartáshoz is, de például az infrafűtés elterjedésével a fűtéshez is már elektromos áramot használunk. A lakásunkon kívül is találkozhatunk árammal üzemelő felszerelésekkel, gondoljunk csak néhány közlekedési eszközre, például a metróra, a villamosra vagy a trolibuszra. A gyalogosok pedig a jelzőlámpákkal találkoznak mindennapi séta közben. A munkahelyen a tevékenységtől függetlenül is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az villamos árammal működő készülékek. Az üzemekben és az adminisztrációs feladatok végrehajtásánál is használják az elektronikus gépeket.

elektronikai eszközök

A készülékek között számos jelentős különbség van. Az eltérések oka az egyes termékek funkciója miatt van. Az árucikkek további jellemzője az, hogy szinte mindegyiküket folyamatosan fejlesztik. A modernizálásnak több célja is van. Egyrészt a gyors és kényelmes használat elősegítése, másrészt a formatervezettség a vonzó látvány biztosítása. A praktikus alkalmazás és a divatos design mellett meg kell említeni még az áram fogyasztását is. A fejlesztők ugyanis folyamatosan törekszenek energiatakarékos készülékek kialakítására a fogyasztás ugyanis jelentős hatást gyakorol a környezetre is.

Az elmúlt néhány évtizedben elterjedtek a hordozható elektronikus készülékek is. Számos célra használható, eltérő méretű árucikkek közül válogathatnak az érdeklődők. A legkisebb nagyságúak között megtalálható többek között a tejhabosító, a mobil telefon, és az akkumulátorral üzemeltethető játékok, orvosi műszerek is. A nagyobb méretű árucikkek között van számos informatikai eszköz, szerszám, fűtőberendezés is. Sőt napjainkban hazánkban is egyre népszerűbbek a könnyű szerkezetű ingatlanok is. Összességében elmondható, hogy a mobil felszerelésekkel egyre több feladat végezhető el és az is, hogy tökéletesen tudják helyettesíteni a beépített áramforrásokhoz kötött készülékeket is.

Előző bejegyzésünkben a villanypásztorokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr757333356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása