Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A dekopírfűrészek világa

2015. január 22. -

A dekopírfűrész az elektromos kisgépek közé tartozik, és számos funkció betöltésére alkalmas. A készülékkel lehet szabni, csiszolni, fúrni, marni. Egyértelműen a feszültség, a fogyasztás, az üres járási fordulatszám, a fűrészlap mozgása valamint a vágás mélysége alapján lehet jellemezni. A dekopír fűrész alkalmazása esetén mindig törekedni kell a megmunkálandó anyag stabil fekvésére, ezért célszerű megfelelően rögzíteni azt. Az eszköz használhatóságát jelentős mértékben befolyásolja a tisztasága is.dekopirfuresz.jpg

Az egyes feladatok végrehajtása során mindig keletkezik fűrész por, amely bekerülhet az egyes alkotó elemek közé így a megfelelő karbantartás hiányában jelentős mértékben károsíthatja azt. A por nem csak a dekopírfűrészben okozhat károkat, hanem a használója egészségi állapotát is veszélyezteti. A látás- és a bőr betegségek elkerülése érdekében javasolt megfelelő védőruházat valamint szemüveg viselése is. Több különböző típusa is van. Egyik speciális típusa a lézeres dekopírfűrész, amely alkalmas a szendvicslapok, pozdorja, rétegelt lemezek, valamint Mdf lapok megmunkálására is.

A dekopírfűrész vásárlása előtt célszerű meghatározni azt, hogy milyen és mekkora mennyiségű, anyagot milyen gyakorisággal kívánnak megmunkálni. Eltérő termékek szükségesek, a fa alumínium, PVC, gumi, kemény hab, vastag bőr, acél , színesfém, illetve a műanyag formálásához. Emellett a néhány órát igénybe vevő szabadidős tevékenységekhez mint például a barkácsolás és a fafaragás valamint az üzemi munkák folyamatos végrehajtásához más és más típusú dekopírfűrész alkalmazása szükséges. Továbbá fontos szerepe van az árnak is. A legolcsóbb termékek gyakran minősülnek silánynak, ezért a vásárlás előtt célszerű több értékesítő ajánlatait, illetve a gyártó cégek ajánlott díjszabások felől is érdeklődni.

Előző bejegyzésünkben a napelem rendszerekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1007097133
süti beállítások módosítása