Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Napelem - ha alternatív energiát keresel

2015. január 13. -

Napelem - ha alternatív energiát keres!A napelem rendszerek egyre jobban elterjednek hazánkban is. Egyik oka az, hogy a környezetet kímélő megújuló energia források közé tartozik, a másik, hogy a felépítésükhöz különböző támogatások is igényelhetőek.

Főbb alkotóelemeik: a legfontosabb maga a napelem, amely az égitest sugarait alakítja át villamos energiává, a felépítése valamint a teljesítmény mutatója alapján jellemezhető. A következő felszerelés a több funkciót betöltő inverter.

Egyrészt hálózati váltóáramot alakít ki, másrészt megfelelő készülékek hozzácsatolásával képes adatokat biztosítani a napelemes rendszerek teljesítményéről is. A tartókonzolnak is nélkülözhetetlen szerepe jut. Ezt az alkatrészt vagy az épületek tetejére helyezik el, vagy az ingatlanok mellett állnak. Meg kell említeni még a kábeleket, hiszen elvezetik az áramot az inverterhez valamint az épületek energiahálózatához is. A napelem rendszerek működésében nélkülözhetetlen szerepe van a csatlakozóknak.

Két kategóriájuk van: a szigetüzemű típust azokon a helyeken alkalmazzák, ahol nem megoldható az elektromos áram használata, például tanyákon vagy hétvégi házak esetén. A hálózatra termelő napelem rendszerek célja a különböző ingatlanok villamos energia szükségleteinek a biztosítása.

A napelem rendszerek akkor működnek tökéletesen, ha az egyes alkatrészek kifogástalan minőségűek, amelyben lényeges szerepe van a gyártásnak is. Fontos, hogy leinformálható helyről származzanak a felszerelések, emellett célszerű törekedni a személyes kapcsolatok kialakítására is. Az együttműködés ugyanis lehetővé teszi az egyes fejlesztések megismerését valamint a legújabb eredmények gyors használatát is.

Erről a témáról és más hasznos információkról bővebben a Bács-Zöldenergia Kft. napelem rendszerek bemutatása oldalán olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr887067567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása