Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Elon Musk föld alatti alagutakba küldené az autókat

2017. május 17. -

Elon Musk, aki többek között a PayPal, a SpaceX Project és a Tesla Motors szellemi atyja, előadást tartott arról, hogyan képzeli el a jövő autós közlekedését. Szerinte sokkal praktikusabb és gyorsabb lenne, ha az autók egy föld alatti alagútrendszerben mennének.

elon-musk.jpg

Az újabb, világot felforgató projektet legújabb vállalatával, a Boring Companyval hozná létre. Az üzletember szerint szinte akármilyen mélyre ki lehetne építeni az alagutakat, így azok akár a metróvonalak alatt is futhatnának elméletileg. Musk szerint a föld feletti forgalomból pillanatok alatt becsatlakozhatnának az autók a föld alatti, akár 30 szintes alagútrendszerbe, ahol kontrollált körülmények között, akár 200 km/h sebességgel is haladhatnának a gépjárművek, városon belül. Elon Musk szerint azonban először az alagútfúrás technológiáján kellene rengeteget fejleszteni, hiszen a jelenlegi szerinte „csigalassú”. A dél-afrikai származású, amerikai milliárdos állítólag akkor találta ki ezt az egészet, amikor a Los Angeles-i dugókban araszolt.

Mikorra várható a sokszintes alagúthálózat kivitelezése?

Azért - bár az ötlet kiváló, és megvalósítása forradalmasítaná a városi közlekedést - ne számítson senki arra, hogy pár éven belül föld alatti, mély alagutakban fogunk kétszázzal száguldani a Széll Kálmán tér és az Örs között, megelőzve a 2-es metrót. Nem elég, hogy a futurisztikus technológia kifejlesztése sem kevés idő, rengeteg engedélyre és akár törvények, rendeletek módosítására van szükség ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson. Azonban a milliárdos üzletember eddigi, nagy volumenű beruházásait mindig sikerre vitte, így néhány évtized múlva akár ez is megvalósulhat.

Előző bejegyzésünkben a hajszárítókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5212509135
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása