Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Fontos szempontok a télikert, terasz építéséhez, kialakításához!

2019. október 01. -

Ki ne örülne annak, ha télen is élvezhetné a természet lágy ölét, a zöld növényzet látványát? Egy télikert beépítésével nagyon sokan megvalósíthatják ezt az elképzelésüket, így legyen szó bármelyik évszakról, a lakók bármikor a természet közelségében érezhetik magukat. A télikertek egyik legnagyobb előnye, hogy télen jól be lehet a területet fűteni, nyáron pedig ennek az ellenkezőjét, tehát alaposan kihűteni.

telikert.jpg

A növények, virágok befolyásolják a hangulatunkat, látványuktól feldobódik az ember. Legyen szó akár társasházról, egy télikert kialakításával bárkinek lehet egy saját kis mediterrán környezete. A kivitelezés előtt rendkívül fontos, hogy megfelelően előkészítsük a terepet, ebbe bele tartozik a falak és a tetőszerkezet is. A tetőnek masszívnak kell lennie, hiszen ellent kell álljon az időjárási viszonyoknak. Senki se örülne annak, ha egy erősebb széllökés következtében megrongálódna, de ennél komolyabb bajok is előfordulhatnak. Az oszlopok közé is tesznek majd elemeket, ide választhatunk műanyagot, alumíniumot is.

Miért bízzuk inkább szakemberekre a feladatot?

A tökéletes végeredmény mindenkinek az érdeke, senki se szeretné, ha kemény munkájának a gyümölcse hamar tönkre menne. Egy télikert szakszerű megépítéséhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem. Az alkatrészeknek tökéletesen illeszkedniük kell egymáshoz, illetve a különböző elemeket is úgy kell összerakni, hogy azok nehogy balesetet okozzanak a későbbiekben, ehhez pedig kulcsfontosságú a tudás és a tapasztalat.

A munkálatok során a szakemberek arra is figyelnek, nehogy rések keletkezzenek, amelyeken a szél gond nélkül be tud fújni.

Napjainkban egyre elterjedtebbek a mobil télikertek. Évszakhoz igazítva variálhatóak, tehát nyáron inkább a terasz funkcióját töltik be, télen pedig egy fűtött kis hangulatos szobára emlékeztetnek. Ahhoz, hogy átalakításra kerüljön mindenképp szakemberre lesz szükség, hiszen az oldalfalak, tolóajtók eltávolítása szakszerűen kell, hogy történjen.

Előző bejegyzésünkben az emeléstechnikai eszközökről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1015185512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása