Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Megéri elektromos céges autót bérelni benzines helyett?

2022. december 22. -

Napjainkban egyre inkább nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos autók, ami nem véletlen, hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek. Akik már vezettek villanyautót, minden bizonnyal nem kell őket győzködni a pozitívumokról. Például egyáltalán nincs helyi légszennyezés, mivel a közvetlen környezet nincs légszennyezésnek kitéve, ami köszönhető annak is, hogy az elektromos áram környezetbarát módon van előállítva.

Az elektromos céges autók bérlése kifizetődő megoldás.

Egy villanyautóban a motor nem jár alapjáraton, az elektromotor gyakorlatilag alapjáraton forog. Mivel az elektromos autókon nincs kipufogódob, ezért a zajszennyezés is nulla. Csupán a menetszél vagy a gumik által kibocsájtott süvítő hangok hallhatóak. Egy elektromos autóval megszűnnek a benzinkutakra járások, így elkerülhetjük a sorban állásokat, hiszen az elektromos autók otthonunkban is tölthetőek, akár egész éjszaka. Mivel tankolnunk sem kell többé, ezáltal a benzingőzt sem szívjuk majd be, ami káros hatást gyakorol szervezetünkre.Amíg a munkahelyünkön tartózkodunk, addig is tölthetjük a gépjárművet. Az elektromos autók súlypontja is alacsonyabb, ez köszönhető a gépjárművek padlójába beépített akkumulátoroknak is, ami nagyban növeli a stabilitást és jobb vezetési élményt biztosít. Az elektromos árammal lényegesen olcsóbb egy km megtétele, mint a benzines autóval, ráadásul a kisebb gépkocsik még ennél is kevesebbet fogyasztanak. A féktárcsák és fékbetétek sem kopnak jelentősen, ugyanis fékezéskor a mozgási energia nem vész el, hanem elektromos árammá alakul. Budapest több pontján is ingyenesen parkolhatnak a közterületeken, a zöld rendszámmal ellátott autók, ezzel arra biztatják a lakosságot, hogy váltsanak elektromos meghajtású típusúakra.

Cégeknek is megéri vajon?

Sok munkahelyen ingázniuk kell a dolgozóknak, ilyenkor jöhet jól egy céges autó, ami megoldja az efféle utaztatásokat, ezzel elkerülve a tömegközlekedést, ami sokkal több időt igényel. Ügyfelek szállítására is remek választás a céges autóbérlés, de még akár áruk mozgatására is. Ma már szerencsére van mód céges autót bérelni, így nem szükséges megvásárolni, ráadásul a karbantartás is a bérbeadó cég dolga. A bérelt elektromos céges autók fenntartási költsége tehát lényegesen kifizetődőbb egy vállalkozás számára.

Napjainkban a vállalkozások is odafigyelnek arra, hogy környezetkímélő megoldásokat támogassanak, az elektromos autó pedig ehhez teljes mértékben hozzájárul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9218008366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása